Thursday , 25 February 2021

VLERËSIMI I DËMEVE NË ZONAT E PËRMBYTURA, ADEMI: DËMET DUHET TË PËRBALLOHEN NGA BUXHETI I SHTETIT

Kryetarja e Bashkisë së Shkodrës, Voltana Ademi, shprehet se ka nisur verifikimi i dëmeve nga vërshimet në zonën e Shkodrës, Në një postim në facebook, Ademi tha se duhet të kemi një vlerë financiare të përllogaritur mirë, e cila do të duhet të përballohet nga buxheti i shtetit.

“Skuadra që punon për shërbimin e pastrimit të kanaleve kulluese, aktualisht ndodhet në fshatin Trush, Nj.A. Berdicë dhe në Pentar të Nj.A. Dajç.

Pastrimi i kanaleve kulluese vazhdon të mbetet prioritet dhe sipas një plani të përcaktuar, ne punojmë në territor, tashmë edhe si një nevojë shtesë për rivënien të shfrytëzim të tokave bujqësore të liruara nga uji i përmbytjeve, për të rehabilituar të gjitha dëmtimet e bëra në kanalet kulluese.

Konkretisht, po punojmë për pastrimin e kanaleve kulluese KKll, KKlll në Nj. A. Berdicë n. fshatin Trush dhe në Nj. A. Dajç, fshati Pentar. Bëjmë të mundur të pastrojmë kanalet kulluese qoftë nga mbetjet disa vjeçare por njëkohësisht edhe aty ku janë dëmtuar nga përmbytjet për të rehabilituar sa të mundemi situatën shumë të rëndë të lënë nga përmbytjet e këtij viti.

Paralelisht, grupet e verifikimit në terren por bëjnë edhe evidentimin e këtyre dëmeve, në mënyrë që të kemi një vlerë financiare të përllogaritur mirë e cila do të duhet të përballohet nga buxheti i shtetit.

Bashkia Shkodër do të vijojë punën pa ndaluar në mënyrë që të bëjmë të mundur që kontributi i njerëzve, i fermerëve, i qytetarëve, i të gjithë atyre që jetojnë në Shkodër, të përdoret sa më me eficencë, për të arritur një produkt të mirë kur bëhet fjalë për punimet për standartin dhe efektshmërinë e punës aty ku me të vertetë ka nevojë.” – shkruan Ademi.

Lexoni dhe kete

TJETËR INVESTIM I BASHKISË SHKODËR NË INFRASTUKTURËN RRUGORE

Bashkia e Shkodrës vijon realizimin e investimeve të parashikuara në buxhetin e saj. Vëmendja është …