Thursday , 13 August 2020

VOLTANA ADEMI SHPALOS PROGRAMIN PňR ARTIN FIGURATIV

Kandidatja e PartisŽ Demokratike pŽr bashkinŽ ShkodŽr Voltana Ademi ka zhvilluar njŽ takim pŽr prezantimin dhe konsultimin e programit pŽr Artet Figurative me piktorŽ, skulptorŽ, shkrimtarŽ, poetŽ dhe specialistŽ tŽ bibliotekave. Bibloteka ďMarin BarletiĒ dhe ďAkademia e arteveĒ kanŽ qenŽ nŽ fokus tŽ programit qŽ zonja Ademi synon tŽ realizojŽ nŽ krye tŽ bashkisŽ.

NjŽ program i detajuar i cili synon jo vetŽm rivitalizimin e biblotekŽs por edhe gjetjen e njŽ ambjenti tŽ pŽrshtatshŽm pŽr galerinŽ e arteve. KanŽ qenŽ mŽ pas specialistŽ tŽ fushŽs tŽ cilŽt pŽrveÁ vlerŽsimeve mjaft pozitive pŽr programin kanŽ dhŽnŽ edhe sygjerimet e tyre. Risi nŽ programin e Voltana Ademit ka qenŽ krijimi i muzeut tŽ teatrit. NŽ fakt njŽ ndŽr prioritetet e bashkisŽ sŽ ardhshme tŽ ShkodrŽs ŽshtŽ pikŽrisht arti rigjallŽrimit i eventeve† kulturore nŽ ShkodŽr, ku me anŽ te mbeshtetjes se bashkise Shkoder jeta artistike† ne qytetin e Shkodres† do te pesoje ndryshime te rendesishme, pasi ne Shkoder nuk mungojne artisetet por mungon vullneti per ti mbeshtetur. Dhe kete mbeshtetje Voltana Ademi do e jape ne krye te Shkodres per artin dhe kulturen.

Lexoni dhe kete

BASHA: TURIZMI, DEGA M√č E GODITUR NGA PANDEMIA

Kreu i Partis√ę Demokratike, Lulzim Basha, publikon pamje t√ę plazheve t√ę boshatisur, pasi sipas tij, …