Tuesday , 18 December 2018

XHAMIA E PLUMBIT PRITET TI NENSHTROHET NJE NDERHYRJE

Shume shpejt xhamia e Plumbit ne qytetin e Shkodres do ti nenshtrohet nje nderhyrje. Premtimi vjen nga ministrja e kultures, Mirela Kumbaro. Ajo shtoi se kjo xhami kerkon nje nderhyrje inxhenierike ne sistem dhe ne te gjithe territorin ku ajo ndodhet, nderkohe prej 2 vitesh ka nje bashkepunim me agjensine turke TIKA. Kumbaro thekson se ne baze te ketij bashkepunimi parashikohen nderhyrje por qe kerkojne kohe pasi nuk eshte nje proces i lehte, si edhe eshte parashikuar edhe ndertimi i nje dige qe te parandaloje permbytjet qe perfshin edhe xhamine.

Ne fund, Kumbaro thekson se jemi ne pritje te fazes finale te projektit teknik dhe me ane te ketij projekti pretendohet te gjehet nje zgjidhje perfundimtare e xhamise.

Lexoni dhe kete

KORI I KISHES NE PUGLIA, KONCERT NE SHKODER

Nuk kishte si të mos mbërrinte edhe në vendin tonë festa Barocca. Kori profesionist i …