Wednesday , 13 November 2019

ZGJEDHJET 2015, KQZ ÇERTIFIKON REZULTATIN

Komisioni Qëndror i Zgjedhjeve çertifikon rezultatin përfundimtar të zgjedhjeve vendore duke përmbyllur procesin zgjedhor të 21 qershorit Vendimi u miratua me 7 vota pro. Kryetarja e KQZ e quajti ” proces kompleks” zgjedhjet vendore të 2015 megjithatë “eci mire dhe ku u dëshmua profesionalizëm dhe përgjegjshmëri individuale dhe kolegjiale”.  Në përfundim të mbledhjes për certifikimin e rezultatit të zgjedhjeve të 21 qershorit, Kryetarja e KQZ, Lefterie Lleshi ka bërë edhe një përmbledhje të procesit zgjedhor duke e cilësuar ato si transparente. Duke bërë një krahasim me zgjedhjet e kaluar Lleshi thekson se është rritur standardi i zgjedhjevje, kjo edhe për shkak të funksionimit të plotë të KQZ-së.

KQZ-ja vendosi që 46 parti politike që garuan në këto zgjedhje duhet të kthejnë fondet e përfituara, kurse 15 parti të tjera do të përfitojnë fonde shtesë. Në KQZ u hodh edhe shorti për 22 ekspertët kontabël të cilët do të auditojnë fondet e shpenzuara nga subjektet politike.

Mbledhja e fundit e KQZ-së nuk ka patur debate, por është karakterizuar nga batutat e përfaqësueve të PS-së dhe PD-së, Genc Gjonçajt dhe Njazi Kosovrastit.

Lexoni dhe kete

EMĂ‹RIMET E DREJTORĂ‹VE RAJONALĂ‹ NĂ‹ SHKODĂ‹R, DEKLARATĂ‹ NGA PD SHKODĂ‹R

Partia Demokratike dega ShkodĂ«r ka reaguar pĂ«r mungesĂ«n e emĂ«rimeve tĂ« drejtorĂ«ve rajonalĂ« nĂ« ShkodĂ«r. …