ZGJEDHJET E 30 QERSHORIT 2019

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka parashikuar të mblidhet me 26 dhjetor për të diskutuar e votuar ndër të tjera edhe vendimin për të shtuar numrin e punonjësve për shkak të shtimit të punës nga procesi i zgjedhjeve vendore të 30 qershorit 2019. Referuar projektvendimit, për zgjedhje do të punësohen me kohë të pjesshme 337 punonjës.

“Në kuadër të detyrimeve ligjore që ka KQZ-ja, lidhur me organizimin, administrimin dhe kontrollin e procesit zgjedhor, për zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore, që do të zhvillohen më datë 30 Qershor 2019, referuar nenit 21, pika 21 të Kodit Zgjedhor, miraton strukturën, organikën dhe strukturën e pagave, të punonjësve me kohë jo të plotë pune. Punonjësit e kategorive të ndryshme që do të rekrutohen, do të punojnë për periudhën e përgatitjes së zgjedhjeve deri në përfundimin e të gjitha detyrimeve ligjore, që ka në të gjitha strukturat e Administratës së KQZ-së. Punonjësit mbështetës që do të merren me kohë jo të plotë pune, do të kenë të përcaktuar gjithashtu edhe strukturën e pagave të tyre, mbështetur në aktet ligjore dhe nënligjore të nxjerra nga Këshilli i Ministrave për pagat e nëpunësve dhe punonjësve mbështetës të disa institucioneve buxhetore” shkruhet në vendim.

Punësimi është parashikuar të bëhet për periudha kohore nga 1 deri në 6 muaj. Në listë për t’u punësuar janë sekretarë, specialistë, inspektorë, elektriçistë, punëtorë magazine, fotokopjues, punëtorë pastrimi, specialistë IT, juristë, postierë, përkthyes etj.

Lexoni dhe kete

BASHA: RAMA PO BËN FUSHATË PËR TË MBULUAR KRIMET

Kryedemokrati Lulzim Basha ka dalë mbrëmjen e së shtunës në një tjetër konferencë për mediat. …