Sunday , 17 December 2017
Breaking News

ZHVILLOHET TAKIMI I FUNDIT I PROGRAMIT TE BASHKEPUNIMIT NDERKUFITAR ADRIATIK

Me pjesëmarrjen e Presidentit të Parlamentit Evropian, Antonio Tajani, dhe kryesues i Rajonit Abruzzo, Luciano D’Alfonso, u zhvillua takimi i fundit i IPA Programi i Bashkëpunimit Ndërkufitar Adriatik 2007-2013. Të pranishëm krahas rajoneve italiane ishin edhe delegacione nga të gjitha vendet e Ballkanit pjesëmarrëse në program, si të Republikës së Malit të Zi, Hercegovina-Neretva Rajoni (Bosnjë dhe Hercegovinë), Republika Srpska, si dhe Kryetarja i Këshillit të Qarkut Shkodër Greta Bardeli, pasi këshilli i Qarkut Shkodër është anëtar e komitetit drejtues të Eurorajonit Adriatik Jonian si dhe ka përfituar 4 projekte nga ky program dhe respektivisht Youth AdriNet, NEXT, AdriGov dhe 4 Pillars. Programi IPA Adriatik CBC, siç u shpjegua Paola Di Salvatore në prezantimin e tij të hapjes, “është mjeti më i rëndësishëm i Bashkëpunimit zonën e Adriatikut-Jonit Territorial, dhe me një buxhet prej rreth 244 milion euro ka financuar 104 projekte që përfshijnë 893 përfitues nga 8 territoret e pjesëmarrëse.

Me rëndësi të veçantë mund te konsiderohen 11 projektet e reja të financuara në vitin 2016 me thirrjen inovative duke synuar strategjinë EUSAIR, qe mbështetet fuqimisht nga Autoriteti Menaxhues si zbatimi i parë konkret i Planit të Veprimit Teknik të EUSAIR, i cili përfaqëson Strategjinë e miratuar nga Komisioni Evropian për zonën Adriatiko-Jon”. Falë kësaj përvoje tashmë është krijuar kulturën e dizajnit dhe përgjegjësisë dhe eshte forcuar vetëdija, se nuk ka më kufij dhe se ekziston një pune e  përbashkët me te cilën duhet të ndërtojmë të ardhmen tonë. Bashkëbiseduesit e këtij takimi arritën në përfundimin se, duhet punuar shume se bashku  për të ndërtuar një kulturë të prioriteteve për krijimin e një shtetësie të re evropiane. Gjatë konferencës Bardeli pati një takim me kryetarin e parlamentit Europian Antonio Tajani, politikan italian i Forza Italia, me të cilin shkëmbyen mendime jo vetëm për eksperiencat e organizimit dhe funksionimit të qarqeve shqiptare por dhe nevojën e aderimit  të tyre në programet evropiane për bashkëpunim territorial si një mundësi reale për të ngritur ekonominë dhe për të shpejtuar proçesin e integrimit në BE.

Lexoni dhe kete

RRUGA E DUKAGJINIT, BANORET E ZONES KERKOJNE NDERHYRJE

Rruga e Dukagjinit vijon te jete nje problem serioz per banoret e kesaj zone. Per …

Abonohu per lajmet e fundit
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
Abonohu sot per lajmet me te fundit !
×
×
WordPress Popup Plugin