Friday , 19 January 2018

ZONA E ANES SE MALIT, PROMOVON PRODUKTET TRADICIONALE

Zona e Anes se Malit ne Bashkine Shkoder, ndonese njihet per resurse te shumta, duke nisur nga kulturat bujqesore, e deri tek tradita e artizanatit, nuk ka patur shume mundesi promovimi te ketyre vlerave. Pasi ne vitet e fundit me se shumti eshte njohur per shkak te permbytjeve te njepasnjeshme. Gje e cila ka ndikuar edhe ne prodhimet bujqesore dhe blegtorale.

Drejtuesit vendor ne Shkoder e vleresojne panaire te tilla sin je mundesi e mire per prezantimin e resurseve, dhe traditave te zones, duke ndikuar direct edhe ne zhvillimin e turizmit.

Nje tjeter synim I ketyre veprimtarive eshte trashegimi I tradites se artizanatit tek te rinjte. Ndonese pa fonde dhe ndihmese nga strukturat shteterore, veshtire te jene ndikues ne rritjen e turizmit te zones. Mesazhi qe te rinjte sollen per bashkemoshataret e tyre nga ky panair ishte- te konsumohen produkte bio te zones, dhe jo ushqime te shpejta te pashendetshme. Gjate panairit u serviren produkte te stines.

Lexoni dhe kete

ZGJEDHJET LOKALE NE ULQIN NE “AUTOCHTHONOUS”

Autostrada Adriatiko-Joniane do kaloi nëpër bregdetin e Ulqinin duke u lidhur me Velipojën dhe më …