Tuesday , 16 August 2022

14 JANAR 1990 PËRKUJTOHET NË QYTETIN E SHKODRËS

Këtë të marte në Shkodër është përkujtuar 14 janari i vitit 1990. Në këtë datë disa të rinj të Shkodrës do nisnin organizimin për rrëzimin e bustit të Stalinit në qender te qytetit. Sinjali i parë i qëndresës anti-komuniste në Shqipëri. Për këtë, qendra “Memo” organizoi një aktivitet në qendër të qytetit të Shkodrës.

Sistemi komunist ka qenë krim i organizuar shtetëror shtoi Radovani.

Kjo datë do shënonte edhe nisjen e një ere ndryshimesh në Shkodër e pasuar më pas me mbajtjen e meshës së parë në varrezat e Rrmajit dhe me lirinë e fesë në Shqipëri.

Lexoni dhe kete

BABANI: SITUATA E ZJARREVE NË VAU I DEJËS E RËNDUAR

Kreu i Bashkisë Vau i Dejës, Mark Babani, ka folur për situatën e zjarreve pas …