Thursday , 23 February 2023

“ARTI POETIK I NIKOLA BUALOS” NE FESTIVALIN LETRAR TE SHKODRES

Pedagogu, shkrimtari dhe perkthyesi i njohur Vinçens Marku ka qene i ftuari i trete ne Festivalin Letrar te Shkodres. Ne kete takim me pedagog dhe student te Universitetit te Shkodres, Marku paraqiti librin Arti Poetik i Nikola Bualos i perkthyer nga ai vete. Sipas Markut, kjo veper eshte nje nder kryeveprat e letersise boterore, teorike, estetike dhe letrare.

Me tej, ai shton se te qenurit perkthyes eshte pune e veshtire, pasi duhet te jesh edhe krijues edhe studiues.

Ky ishte takimi i trete ne kuader te edicionit te 10-te te Festivalit Letrar ne Shkoder, nderkohe ne javet ne vijim do te jene figura te tjera te njohura te qytetit te Shkodres, por edhe me gjere.

Lexoni dhe kete

FESTIVALI LULEBORË NË EDICIONIN E 6-të

Në moderimin e shkodranit të natyralizuar Enkel Demi dhe këngëtarës së mirënjohur shkodrane Rosela Gjylbegu …