Friday , 17 September 2021

BEDENI: JANE 100 MIJE FOTO VETEM TE FOTOTEKES “MARUBI”

Teksa ne muajn Prill-Maj pritet qe fototeka Marubi te kaloje ne ambjentet e reja drejtori i kesaj fototeke ka folur mbi punen e tij 4-vjeare. Fillimet ishin me inventarizimin e me pas me dixhitalizimin e fototekes nje arritje kjo jo vetem kombetare, pasi blogu qe e publikoj ishte ne 10 me te shikuarat ne Evropen Juglindore.

Jane publikuar rreth 40 mije fotografi ndersa pritet qe te publikohen edhe 60 mije te tjera tha Bedeni vetem te dinastise Marubi.Nje nder bashkepunimet me te rendesishme te fototekes ka qene bashkpunimi me institutin e trashigimise se Frances.

Ndertesa e re ne te cilen do te zhvendoset Marubi do te jete me lehte per te patur akses ne web-sait. Te tjera zhvillime dhe publikime pritet te behen nga fototeka Marubi gjate ketyre muajve.

Lexoni dhe kete

“GISHTËZAT”, SHFAQJE PËR FËMIJË NË AMBIENT TË HAPUR

E kishin përgatitur shfaqjen që të jepet në teatrin “Migjeni”, një shfaqje për fëmijë, me …