Thursday , 23 February 2023

EKONOMI

HETIMI TATIMOR, KONTROLL 4.170 SUBJEKTEVE NE VEND

Drejtoria e Hetimit Tatimor përfundoi zbatimin e planit të masave për muajin tetor, qëllimi i të cilit ishte parandalimi, ndërgjegjësimi, evidentimi dhe goditja e paligjshmërisë në fushën e tatim-taksave. Nga strukturat e specializuara të Hetimit Tatimor u ushtruan kontrolle në 4,170 subjekte, nga të cilat 1,422 u konstatuan me shkelje. Vlera e penalizimeve për këto subjekte është rreth 45 milionë …

Lexo me shume

DOREZIMI I DEKLARATES SE TVSH-se

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve, njofton tatimpaguesit me qarkullim 2-5 milionë lekë, se data 15 tetor është afati i fundit për të plotësuar dhe dorëzuar deklaratën e thjeshtuar të TVSH-së, për periudhat korrik, gusht dhe shtator 2018. Deklarata mujore e thjeshtuar e TVSH-së, dorëzohet në mënyrë elektronike, nëpërmjet sistemit e-Filing. Administrata Tatimore është e gatshme t’ju asistojë gjatë këtij procesi. …

Lexo me shume

AKSIONI NE TURIZEM

Rreth 11% ka qenë rritja e xhiros së regjistruar në zonat turistike dhe 13% rritje punësimit. Këto janë rezultatet e deklaruara nga administratat tatimore në përmbyllje të zbatimit planit sektorial në këtë sektor. Sipas të dhënave zyrtare të Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve, në total janë kryer 9,486 kontrolle në territor dhe janë konstatuar 3,500 shkelje të ndryshme. Sa i …

Lexo me shume

11,493 BIZNESE TE VOGLA KALUAN NE TVSH, PA KOSTO

Administrata tatimore njofton se kalimi i biznesit të vogël në skemën e TVSH-së është një politikë e ndërmarrë nga qeveria shqiptare, me synim rritjen e formalitetit në ekonomi si dhe kontrollin e plotë të zinxhirit të transaksioneve të TVSH-së, me fokus biznesin e madh. “Sikundër e kishim nënvizuar që në fillim të procesit, u provua që ky kalim nuk u …

Lexo me shume

PERFSHIRJA NE SKEMEN E TVSH-se E 11.340 BIZNESEVE TE VOGLA

11 mijë e 340 biznese të vogla janë përfshirë në skemën e TVSH ndërsa afati për deklarimin ka qenë 16 korriku. Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve bën me dije se të gjitha subjektet që i përkasin fashës 2 deri në 5 milionë lekë, kanë dorëzuar pranë Administratës Tatimore deklaratën e thjeshtuar të Tatimit mbi Vlerën e Shtuar. Kjo shifër përbën …

Lexo me shume

VIJOJNE KONTROLLET NGA HETIMI TATIMOR NE ZONAT TURISTIKE

Prej disa ditësh, Hetimi Tatimor po vijon me kontrollet dhe verifikimin e subjekteve, që ushtrojnë veprimtari ekonomike në sektorin e turizmit, në të gjithë vendin tonë. Kështu, më konkretisht strukturat e specializuara të Drejtorisë së Hetimit Tatimor në Rajonin Verior po i përqëndrojnë veprimet e tyre në zonat turistike të qarkut Shkodër e Lezhë, nga Velipoja në Tale e Patok, …

Lexo me shume

10 KORRIK, AFATI I FUNDIT I DEKLARIMIT  TE SHITJES DHE BLERJES

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve sjell në vëmendje se data 10 korrik 2018 është afati i deklarimit të librave të shitjes dhe blerjes për tatimpaguesit me qarkullim 2-5 milionë lekë, të përfshirë në skemën e TVSH-së që prej datës 1 Prill 2018. Tatimpaguesit, duhet të mbajnë në konsideratë se të dhënat e blerjeve dhe shitjeve regjistrohen në librat e shitjes …

Lexo me shume

KONTROLLET NDAJ BIZNESEVE NGA TATIMET

Në kuadër të planit të masave të turizmit që po zbatohet nga Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve, Qendra e Thirrjeve informoi rreth 2,100 subjekte, që janë klasifikuar me risk për këtë sektor. Subjekteve, iu kujtuan rregullat dhe detyrimet bazë, të tilla si: shitja e çdo malli apo shërbimi me kupon apo faturë tatimore, deklarimi i punonjësve, deklarimi i pagesave dhe …

Lexo me shume

8.700 DEKLARATA PER TE ARDHURAT MBI 2 MLN LEKE

Është rritur me 5% numri i qytetarëve që përfitojnë të ardhura mbi 2 milionë lekë në vit. Afati i dorëzimit të deklaratave vjetore të të ardhurave ishte data 30 prill. Në mbyllje të këtij afati, Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve njoftoi se në total për 2018-ën janë dorëzuar 8700 deklarata për të ardhurat mbi 2 milionë lekë në vit. Administrata …

Lexo me shume

12 SHKURT, AFATI I FUNDIT PER DOREZIMIN E DEKLARATES VJETORE

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve, nëpërmjet një njoftimi të shpërndarë, kujton se data 12 Shkurt 2018, është afati i fundit për dorëzimin e deklaratës vjetore të Tatimit të Thjeshtuar mbi Fitimin, për periudhën tatimore të lidhur me vitin kalendarik 2017.  Në mbështetje të nenit 16 të ligjit nr.9632, datë 30.10.2006 “Për sistemin e taksave vendore”, i ndryshuar kjo deklaratë vjetore …

Lexo me shume