Thursday , 23 February 2023

EKONOMI

NJOFTIMI I RENDESISHEM I DREJTORISE SE TATIMEVE

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve njofton se nga 1 Prilli 2018, tatimpaguesit që kanë realizuar qarkullimin mbi 2 milionë lekë do të zbatojnë shkallën tatimore të TVSH-së, prej 20%, për çdo shitje të kryer. Tatimpaguesit, të cilët kanë realizuar një qarkullim mbi 2.000.000 (dy milionë) lekë, për vitin kalendarik 2017, si dhe ata që parashikojnë të realizojnë këtë qarkullim gjatë …

Lexo me shume

50% E FUQISË PUNËTORE ME 8-VJEÇARE, NDËR MË TË PAARSIMUARAT NË EUROPË

Forca e punës në Shqipëri (popullsia në moshën 15-64 vjeç) është relativisht pak e arsimuar në  krahasim me rajonin dhe vende të tjera në zhvillim dhe shumë më pak e arsimuar në raport me mesataren e Bashkimit Europian. Duke analizuar indikatorët e zhvillimit botëror, të azhurnuar nga Banka Botërore, rezulton se Shqipëria ka rreth 50% të forcës së punës me …

Lexo me shume

MINISTRIA E FINANCAVE I PËRGJIGJET PD PËR INVESTIMET E HUAJA: 2 MLD EURO NË DY VITE

Ministria e Financave dhe Ekonomisë ka reaguar ndaj akuzave të Partisë Demokratike se investimet e huaja në vendin tonë kanë rënë ndjeshëm për shkak të shkatërrimit të klimës së biznesit nga qeveria Rama. MFE fton PD që debatin mbi ekonominë ta bazojë në fakte dhe shifra konkrete që reflektojnë realitetin e terrenit ekonomik në Shqipëri. “Investimet e huaja direkte, ashtu …

Lexo me shume

ISH KREU I ARRSH-SE PADITET NË PROKURORI, 54 MLN USD DËM NË RRUGËN TIRANË-ELBASAN

Ministri i Infrastrurës dhe Energjisë Damian Gjiknuri ka kallëzuar në Prokurorinë e Krimeve të Rënda dy ish-zyrtarë të Rrugëve si dhe drejtues aktual, të cilët akuzohen për shpërdorim detyre. Denoncimi vjen pas përfundimit të auditit të kryer pranë Autoritetit Rrugor Shqiptar lidhur me zbatimin e kontratave për ndërtimin e rrugës Tiranë-Elbasan. Kallëzimi penal i depozituar në Prokurori rëndon ndaj shtetasve: …

Lexo me shume

MBLEDHJA E TAKSAVE NGA DREJTORIA E TATIMEVE

Drejtoria e Tatimeve ka renditur disa nga rezultatet e arritura për sa i përket mbledhjes së taksave ku gjate kësaj periudhe, numri i subjekteve që kanë reaguar pozitivisht është 2,756 dhe vlera është 2 miliard e 190 milionë leke. Ka vijuar procesi i fshirjes automatike të detyrimeve për periudhën përpara vitit 2010 dhe kompensimi me kredi, si për periudhën përpara …

Lexo me shume

SHKODRA 15 MIJE TE PA PUNE VETEM 342 VENDE PUNE

Punësimi në Shkodër është një plagë e rëndë e cila nuk po gjen zgjidhje. Aktualisht raportohen se janë rreth  15 mijë të papunë në Shkodër ndërsa ofretat për punë janë të ulta. Në një njoftim zyrtarë në Bashkinë e Shkodrës shifra për vende të lira është 342. Përmes një njoftimi të publikuar në faqen zyrtare të Bashkisë Shkodër në bashkëpunim …

Lexo me shume

1 TETOR, NIS AKSIONI ANTI-INFORMALITET

Duke filluar nga kjo e Hene  nis dhe faza e tretë anti-informalitet dhe nuk duhet të bëjnë kujdes vetëm bizneset por edhe qytetarët. Ministria e financave ka dhene urdher te prere, Kushdo që bën një blerje dhe nuk tërheq kuponin tatimor do të përballet me gjobë. Një fakt të tillë e bëri e ka perforcuar edhe drejtoresha e Përgjithshme e Tatimeve, Vasilika …

Lexo me shume

OSHEE- ja RIKTHEN SKEMAT LEHTESUESE

Të gjithë abonentët familjarë apo biznese që kanë detyrime ndaj Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë Elektrike do të kenë afat deri në 31 dhjetor që të paguajnë me këste. Pas skadimit të afatit të zbatimit të aktmarrëveshjeve në muajin Qershor, Këshilli Mbikëqyrës i OSHEE vendosi që të riaktivizojë skemat lehtësuese të pagesës me këste. Në bazë të aktmarrëveshjeve, konsumatorët familjarë …

Lexo me shume

DETYRIMET E BIZNESEVE, NJOFTIMI I TATIMEVE PER PAGESE

Administrata tatimore me anë të një njoftimi në faqen zyrtare i ka bërë thirrje të gjitha subjekteve tatimpaguese që të paguajnë detyrimet. Njoftimi mbi mbledhjen e detyrimeve tatimore të papaguara. Drejtoria e Përgjithshme sqaron tatimpaguesit se afati për të paguar një borxh tatimor sipas rasteve është:Në rastin e vetëdeklarimit brenda 10 ditëve nga data e vetëdeklarimit. Nëse borxhi nuk është …

Lexo me shume

OSHEE, RRITEN HUMBJET PER PERIUDHEN JANAR- PRILL 2017

Humbjet e energjisë në rrjet u rriten në katërmujorin e parë të vitit në 29.3 për qind në krahasim me fundin e vitit 2016, kur ishin 28.04%, teksa u pa se arkëtimet ranë gjithashtu në 92.6 për qind të faturimit nga 93.4 për qind që ishte ky tregues në fund të vitit. Kështu efektiviteti i shitjeve në OSHEE për katërmujorin …

Lexo me shume