Thursday , 23 February 2023

EKONOMI

KORRIKU ME RRITJE ÇMIMESH NE USHQIME

Inflacioni për muajin korrik shënoi 2 për qind, raporton Instituti i Statistikave me një rënie të papërfillshme krahasuar me qershorin. Ndërkohë, edhe krahasuar me një vit më parë ndryshimi është i vogël. Në korrikun e 2016-s indeksi i çmimeve të konsumit ishte 1.9%. Ndikimin më të madh në inflacion e ka dhënë grupi i ushqimeve që zë dhe peshën kryesore. …

Lexo me shume

TATIMET PARALAJMEROJNE BIZNESET NE BREGDET

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve njofton të gjithë tatimpaguesit që operojnë në fushën e turizmit, të jenë korrekt në zbatimin e ligjit për të drejtat dhe detyrimet tatimore. Nga monitorimi i kryer, në vijim të planit të turizmit, administrata tatimore ka konstatuar parregullsi, më së shumti për moslëshim kuponi, për punonjës të pasiguruar apo printera jofiskalë, problematika të cilat shoqërohen …

Lexo me shume

ÇMIMET E KARBURANTEVE RENDOJNE EKONOMINE

Çmimi I lartë I naftës ka sjell edhe reagimin e Konfindustrisë, e cila shprehet se kjo rëndon direct në ekonominë e vendit. Sipas tyre çmimet e larta në tregun vendor janë në kundërshtim të plotë me kahjet e forta rënëse dhe cmimet e ulta të karburanteve prej një kohe të gjatë në tregjet boterore. Vetëm në 5 mujorin e parë …

Lexo me shume

BIE NDJESHËM NIVELI I UJIT NË FIERZ, KESH: PRODHIMI NË MINIMUM

Situata në kaskadën e Drinit mbetet kritike. Thatësira ka detyruar KESH që të ulë në minimum prodhimin duke plotësuar vetëm pjesën e humbjeve në transmetim dhe 1600 MWh në ditë për OSHEE. Të dhënat zyrtare të së mërkurës (2 korrik) tregonin se aktualisht liqeni i hidrocentralit të Fierzës ishte në nivelin 269.80 metra, një nivel me një rënie krahasuar me pak …

Lexo me shume

TE ARDHURAT, 47% NE 6-MUAJIT E PARE TE VITIT

Pavarsisht faktit se Bashkia Shkoder ka rritur pritshmerite ne realizimin e te ardhurave per vitin 2017, situata ne 6-mujorin e pare paraqitet ndryshe.  Realizimi i treguesve kryesore te te ardhurave dhe shpenzimeve, sipas planit vjetor dhe planit te periudhes nuk tregon te ardhura sipas pritshmerive.  Perkatesisht ne 6-muajt te pare te vitit te ardhurat e saj ne total jane 47% …

Lexo me shume

ORGANIZOHET NE SHENGJIN FORUMI EKONOMIK I SIPERMARRESVE SHQIPTAR

Prodhuesit e Shqiperis, Maqedonise dhe Kosoves jan br pjese e nj forumi ekonomik t organizuar n Shngjin, me pjesmarrjen dhe t Ministrave t Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtise dhe Sipermarrjes t vendeve respektive perkatesisht Milva Ekonomit, Hykmete Bajramit dhe Drilon Kuit.N fokus t diskutimeve ishte krijimi i urave t bashkpunimit midis siprmarresve t tre vendeve dhe qeverive me qllim q prodhuesit …

Lexo me shume

HETIMI TATIMOR, AKSION NE SHKODER. BLLOKOHEN DISA SUBJEKTE

Drejtoria e Hetimit Tatimor Rajoni Verior Shkodr po ushtron kontrolle n menyr intensive n subjekte t ndryshme tregtare n qarqet Shkodr, Lezh, Kuks dhe Dibr. Kontrollet e ushtruara n kto subjekte tregtare jan me qllim goditjen e rasteve t shkeljes s ligjit nga ana e subjekteve tregtare dhe garantimin e nj konkurrence t ndershme n treg, duke luftuar informalitetin dhe …

Lexo me shume

“PENALITETET TEK SUBJEKTET E NDRYSHME JANE MINIMIZUAR”

Pa paralajmerim nuk do te kete me kontrolle blic nga drejtoria rajonale e tatim-taksave Shkoder. Nje gje e tille u be e ditur nga drejtori i ketij institucioni, Hysen Hysaj. Hysaj shtoi se ne rast se subjektet paraqesin nje rrisk te evazionit fiskal subjekti lajmerohet 30 dite para per te bere rregullimin e situates. Hysaj u ndal edhe tek penalitetet, …

Lexo me shume

NDRYSHON PROEDURA E BLLOKIMIT PER BIZNESET E PARREGJISTRUARA

Nje udhezim i ri per procedurat tatimore ka percaktuar rregulla te reja per bllokimin e mallrave per subjektet e paregjistruara ne Qendren Kombetare te rregjistrimit. Drejtori i Drejtorise Rajonale te Tatimeve Shkoder, Hysen Hysaj, tha se me ndryshimet ligjore qe jane bere nuk do te kete me konfiskime, por kur nje subjekt gjendet i palicensuar do te bllokohet deri ne …

Lexo me shume

PROJEKT-LIGJ PER FALJEN E GJOBAVE DHE INTERESAVE

Shume shpejt pritet zbatimi i nje projekt-ligji per faljen e gjobave dhe interesave, si edhe detyrimeve tatimore deri ne Dhjetor te vitit 2011. Nje gje e tille u pohua nga drejtori i Drejtorise Rajonale Tatimore Shkoder, Hysen Hysaj. Hysaj shtoi se ne kete projekt-ligj, qe pritet te miratohet pas nje pergjigje nga FMN-ja, nuk perfshihen kontributet e sigurimeve shoqerore. Hysaj …

Lexo me shume