Monday , 20 September 2021

SOCIALE

EDICIONI I 26-të I “BILBILAT E VEGJËL TË SHKODRËS KËNDOJNË”

Paraditën e së enjtes në ora 10:00 në sheshin para Bashkisë Shkodër do të organizohet finalja e festivalit “Bilbilat e vegjël të Shkodrë këndojnë”. Ky është edicioni i 26-të i këtij festivali. I ftuar në emisionin “Mirëmëngjes” në Tv Rozafa, Ermir Zoga, përgjegjës i sektorit artistik pranë Qendres Kulturore të Fëmijëve Shkodër, foli më shumë rreth organizimit të këtij edicioni. …

Lexo me shume

“N’GEN”, KONCERTI NË DITËN E LULEVE NË SHKODËR

“N’geN” ose Neë generation titullohet koncerti që do të organizohet nga Bashkia Shkodër dhe teatri “Migjeni” me 6 maj, në ora 19:00 në sheshin përpara Bashkisë Shkodër, që përkon me “Ditën e Luleve”. Idea fillestare e këtij koncerti i cili prezanton projektin ‘N’gen’ është risjellja e muzikës së qytetit dhe asaj të huaj me aranxhime të reja permes një gjuhe …

Lexo me shume

KRIM MJEDISOR NE RRUGEN E SHENGJINIT

Mbetje peshku dhe gjallesave të tjera ujore kanë mbulur rrugen drejt zones turistike të Shëngjinit. Ata janë hedhur prej disa ditesh në anë të rruges në një gjatësi prej 50 metrash në lagjen “Xhenjo”. Depozitimi i këtyre mbetjeve në këtë vend ka krijuar ndotje të madhe dhe një aromë mjaft të rëndë në zonen e banuar. Banoret e konsiderojnë një …

Lexo me shume

SHKOLLA “PRENKË JAKOVA” ME STUDIO TË REGJISTRIMEVE AUDIO

Shkolla e muzikës “Prenkë Jakova” në qytetin e Shkodrës ka ngritur edhe studion e regjistrimeve audio. Mësuesi i kësaj shkolle Artion Qamili thotë se ky projekt është që në ditën e parë që drejtori Kaftalli mori drejtimin e shkollës. Për këtë foli edhe drejtori Kaftalli… Kaftalli është i bindur se do u shërbejë kjo studio dhe do jetë promotor i …

Lexo me shume

“EMIGRANTËT BAMIRËS” NË NDIHMË TË FAMILJEVE NË NEVOJË

Në fillim ishte një nisëm e djemve të fshatit Drisht në Postribë, por tashmë ka gjetur edhe mbështetjen e emigrantëve të zonës së Postribës. Për të dytin vit me radhë, emigrantët bamirës i vijnë në ndihmë familjeve në nevojë dhe jetimëve të zonës së Postribës, por edhe Shkodrës, në muajin e Ramazanit. Në ditën e parë të këtij muaji janë …

Lexo me shume

LIGJI I RI PËR SPORTIN, SK VLLAZNIA DO KTHEHET NË SHOQATË

Ligji i ri i sportit ka bërë që shumë shpejt edhe Sportklub Vllaznia të kthehet në shoqatë. Për këtë, paraditën e kësaj të hënë në sallën e Këshillit Bashkiak Shkodër u organizua një takim informues me shoqatat sportive, ku u diskutuan fushat prioritare mbi bazën e të cilave do bëhet shpallja e thirrjes publike për projekt-propozimet. Në institucionin e Sportklub …

Lexo me shume

“STUDENTET E DREJTESISE NE SHERBIM TE QYTETAREVE NE NEVOJE”

Eshtë zhvilluar në Lezhë forumi përmbyllës, në kuader të projektit “Studentet e drejtësisë në shërbim të qytetareve në nevojë”. Gjatë takimit u prezantuan arritjet e këtij projekti, ku përgjatë 10 muajve të zbatimit të tij është asistuar në 40 raste, duke ju ofruar ndihmen juridike parësore. Ky projekt i cili është zbatuar nga qendra “Altri” është financuar nga Word Vizion …

Lexo me shume

NGA MESUES NE BUJK, HISTORIA E 70-VJEÇARIT NE LEZHE

45-vite ka qenë në shërbim të formimit të brezave si arsimtar, ndërsa sot është kthyer në bujk. Pal Pali nga Troshani i Lezhës i është përkushtuar punës edhe pas daljes në pension. 8 dynym tokë i ka shfrytëzuar të gjitha, duke krijuar një sipermarrje të vogël ku të gjithë punet i bën thuajse vetë. 4 orë në ditë ja kushton …

Lexo me shume

PUNIMET NË RRUGËN “POGEJ” NË LAGJEN NR.3 TË SHKODRËS

Punimet për rikonstruksionin e rrugës “Pogej” në lagjen nr. 3 të qytetit të Shkodrës po shkojnë drejt fundit. Ka përfunduar ndërhyrja në infrastrukturën nëntokësore, ku janë ndërtuar kanalizimet e ujrave të bardha, të zeza dhe rrjeti i ujësjellësit. Ademi premtoi se investimet publike në Bashkinë e Shkodrës do të vazhdojnë pa ndërprerje si në qytet, ashtu edhe në njësitë administrative.

Lexo me shume

QENDRA E PARË PUBLIKE PËR FËMIJËT ME AUTIZËM

Në Shkodër është përuruar “Harmonia”, qendra e parë publike që do ti shërbejë fëmijëve të diagnostikuar me Autizëm. Numri në rritje i fëmijëve të diagnostikuar me Autizëm dhe problematikat e shumta të familjeve kanë nxitur Bashkinë e Shkodrës që rreth 2 vite më përpara të fillonte rrugëtimin për ngritjen e një qendre të specializuar, për ofrimin e shërbimeve për fëmijët …

Lexo me shume