Thursday , 23 February 2023

SOCIALE

INVESTIM NË QENDRËN KULTURORE TË GJIMNAZIT “MARIA NDIHMËTARE”

Ambasadori i Republikës Çeke në Shqipëri, Jaroslav Ludva, ishte në Shkodër ku mori pjesë në inaugurimin e fazës së parë të punimeve të kryera në qëndrën kulturore të gjimnazit “Maria Ndihmëtare”. Ndërkohë, n/kryetari i Bashkisë Shkodër, Tonin Deda, theksoi se fokusi i bashkisë është në edukimin e brezave të rinj dhe forcimin e sistemit arsimor publik dhe jopublik në territorin …

Lexo me shume

“TRASHËGIMIA KULTURORE DUHET TË JETË LËNDË MËSIMORE NË SHKOLLA”

Nga terreni në një ambjent virtual. Ka qenë kjo iniciativa e sjellë si risi në Shkodër, ku tre vendbanime historike janë ekspozuar në muzeun “Oso Kuka” të qytetit të Shkodrës. Për arkeologen Etleva Nallbani, trashëgimia kulturore duhet të jetë edhe lëndë mësimore në shkolla. Ndërkohë, për arkeologun Helidon Sokoli këto site arkeologjike kanë nevojë për mirëmbajtje të vazhdueshme… Kjo iniciativë …

Lexo me shume

“MAGNUM OPUS”, EKSPOZITA E HAPUR NË SHKODËR

“Magnum Opus” titullohej ekspozita e hapur pasditën e së premtes në ambjentet e Galerisë së Arteve Shkodër. Një ekspozitë personale që vinte nga autori Sokol Kola. Vlerësimi për çdo formë të gdhendur në këtë ekspozitë ndodhej në syrin e shikuesit. Në këtë ekspozitë merrnin pjesë të afërm dhe miq të autorit, por edhe figura të artit në Shkodër.

Lexo me shume

JETESA MES UJERA TE ZEZA DHE MBETURINAVE NE SANXHAK

Ky kanal me ujera të zeza dhe i mbuluar nga mbeturinat, kalon përmes fshatit Sanxhak të Kurbinit dhe ngjitur me shkollen 9-vjeçare. Ndotja e krijuar është alarmante, duke u kthyer në rrezik serioz për shëndetin e banoreve dhe sidomos nxënësve të shkollës. Kjo situatë vijon prej vitësh dhe asnjë masë nuk është marrë për ti dhënë zgjidhje problematikës. Banoret fajësojnë …

Lexo me shume

FESTIVALI PËR FËMIJË “ZECCHINO D’ORO”

Një aktivitet muzikor është organizuar këtë të enjte në Shkodër. Aktiviteti vinte në kuadër të javës së gjuhës italiane, teksa Ambasada Italiane në vendin tonë solli për herë të parë në Shqipëri festivalin ndërkombëtarë të këngës për fëmijë “Zecchino d’Oro”. Nxënësit e shkollave 9-vjeçare të Shkodrës kanë kënduar në gjuhën italiane këngët e disa prej edicioneve të këtij festivali, i …

Lexo me shume

EDICIONI I 6-të I ÇMIMIT “IDROMENO 2021”

Në ambjentet e Galerisë së Arteve në Shkodër u zhvillua çmimi “Idromeno 2021”. Një konkurs i cili ka për qëllim të promovojë artistët e rinj mbi idetë dhe qasjet e reja artistike, të cilat kanë prirje për të analizuar një aktualitet dinamik socio-politik shqiptar. Edicioni i 6-të i çmimit “Idromeno 2021” u fitua nga një video-mesazh nga Jonian Bisaj, dedikuar …

Lexo me shume

SHKODËR, FAMULLIA MERR EMRIN “ZOJA E SHKODRËS”

Besimtarët katolikë në Shkodër kanë kremtuar Festën e Zojës së Shkodrës, pajtores së qytetit. Festa këtë vit ka marrë një rëndësi të vecantë, pasi Famullia do të mbajë emrin Famullia “Zoja e Shkodrës”. Dom Palaj tha se kjo është një festë tradicionale për qytetin e Shkodrës… Kryedioqeza e qytetit, në pjesën e dytë të tetorit, e feston ketë ditë të …

Lexo me shume

SHKODËR, 20 VIKTIMA NË 2 VITET E FUNDIT TË TRAFIKIMIT TË QËNIEVE NJERËZORE

Trafikimi i qënieve njerëzore vijon të jetë një fenomen shumë i përhapur në shoqërinë shqiptare. Psikologu Fatjon Taipi thotë se në Shkodër për vitin 2020 ka pasur 13 viktima të trafikimit, ndërsa për këtë vit, deri tani janë regjistruar 7 viktima. Deklaratat erdhën gjatë një takimi të organizuar në Shkodër, në kuadër të Ditës Evropiane kundër Trafikimit të Qënieve Njerëzore, …

Lexo me shume

MESAZHI I MYFTIUT TË SHKODRËS ME RASTIN E MEVLUDIT SHERIFË

Të dashur besimtarë, motra dhe vëllezër! Ditën e hënë, më 12 rebiulevel 1443, që përkon me datën 18 tetor 2021, mbarë bota islame përkujton momentin e bekuar të Lindjes së Begatë të Hz. Muhamedit (paqja dhe bekimet e Zotit qofshin mbi të)! Është pa dyshim dita më e gëzuar e krejt historisë së njerëzimit! Është dita e bekuar e përgjigjes …

Lexo me shume

NIS PUNA PËR RINGRITJEN E ESTRADËS SË SHKODRËS

Pas një mungese 2-vjeçare, teatri “Migjeni” në Shkodër është gati për ringritjen e Estradës së Shkodrës. Kështu ka nisur puna për shfaqjen “Koncert në kohë pandemie”, me aktorë të mirënjohur dhe ato të rinj, e ndërthurur me muzikë dhe humor. Shkodra pa estradë është e sëmurë thotë drejtorja e teatrit, Rita Gjeka. Ndërkohë, regjisori Ismet Drishti, thekson se nëse shfaqja …

Lexo me shume