Monday , 25 October 2021

SOCIALE

FESTIVALI TEATROR I SHKOLLAVE TË MESME 2020

Në qytetin e Shkodrës ka nisur prej pak ditësh Festivali Teatror i shkollave të mesme 2020. Pasditën e së enjtes ishte radha e shkollës “Shejnaze Juka” për të prezantuar shfaqjen e tyre në skenën e teatrit “Migjeni”. Shfaqja me temë “Triumfi i Mjekësisë” vinte me regji të Nikolin Ferketës.Ai flet edhe për punën me nxënësit…Pesë ditë me radhë në skenën …

Lexo me shume

E MERKURA E PERHIME

Besimtarët katolike tashmë kanë hyrë në 7 javëshin e Krezhmeve, e cila nis me të mërkuren e perhime. Kreshmët janë kohë e shenjtë liturgjike, e cila i paraprin dhe përgatit për kremtimin e festës Pashkës. Është kohë e dëgjimit të Fjalës së Zotit dhe kthimit, përgatitjes për pagëzimin e të rriturve, e pajtimit me Zotin dhe me vëllezër dhe motra, …

Lexo me shume

RESTAURIM I BANESËS SË FAMILJES CURRI NË DRISHT

Një lajm i mirë vjen për familjen e Lulzim Currit në fshatin Drisht të njësisë administrative Postribë të Bashkisë Shkodër. Myftinia Shkodër me mbështetjen e emigrantëve nga fshati Drisht inspektuan familjen Curri dhe i dhanë lajmin e mirë dhe të gëzueshëm për fillimin e restaurimit të banesës së tij, duke e kthyer në kushte të përshtatshme për banim.Ndërkohë administratori i …

Lexo me shume

EDUKIMI DHE MBROJTJA E TË DREJTAVE TË FËMIJËVE

9 organizata të shoqërisë civile që veprojnë në Shkodër, Pukë, Malësi e Madhe, u mblodhën këtë të marte në qytetin e Shkodrës për të prezantuar 9 projekte që kanë në fokus çështje që lidhen me edukimin dhe mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve në zonat e tyre. Roberta Profka, drejtore e shoqatës internacionale për solidaritetin thotë se Shqipëria ka problematika …

Lexo me shume

“KARNAVALE NË KATEDRALE”

Këngë, sfilatë me maska, bejta dhe petulla. Karnavalet janë festuar edhe në katedralen e Shkodrës. Ka qenë famullia e Shën Shtjefnit Shkodër që ka organizuar një aktivitet me fëmijët e kësaj famullie. Para fëmijëve për këtë aktivitet foli edhe famullitari i Shkodrës, Dom Vlash Palaj.Aktiviteti u organizua në oborrin e kësaj katedrale, dhe merrnin pjesë edhe fëmijë të qytetit të …

Lexo me shume

VESHTIRESI PER BANORET E PREKUR NGA TERMETI NE KURBIN

3 muaj pas tërmetit të 26 nëntorit, situata për banoret e prekur në zonen e Kurbinit vijon të mbetet e vështire. Problematika ma e madhe paraqitet në fshatra, ku pas dëmtimit të shtëpive dhjetra familje kanë si strehe çadrat.Banoret tregojnë veshtiresitë që hasin duke jetuar në çadra, por edhe borokracitë e intitucioneve që sipas tyre nuk ju kanë ardhur aspak …

Lexo me shume

GERRYERJA E TOKES NGA LUMENJTE DRIN E BUNA

Mbi 5 dynym toke eshte gerryer nga rrjedha lumenjve. Agim Metani nga Shkodra po humbet cdo dite token e tij. Toka e tij prej vitesh ka nisur te gerryhet, prane ishullit te Dajlanit, ku bashkohen Buna me Drinin.Por gjate ketyre muajve te fundit, gerryrjet kane qene me masive. Toka eshte truall, dhe gerryrjet e vazhdueshme kane shtuar friken tek pronaret …

Lexo me shume

“TË GJITHË TË NDRYSHËM, TË GJITHË TË BARABARTË”

Një workshop me temë “Të gjithë të ndryshëm, të gjithë të barabartë” është organizuar në qytetin e Shkodrës. Takimi vinte në kuadër të fushatës kundër diskriminimit të gjitha formave në shoqëri dhe në sport në veçanti. Kjo fushatë është iniciativë e Fare Network dhe organizohej nga shoqata “Intelektualët e rinj, Shpresë” në bashkëpunim me Zyrën Rajonale të Komisionerit për Mbrojtjen …

Lexo me shume

SHQIPTARET NE ARKIVAT MALAZEZE

Hajrullah Hajdari studjuesi nga Mali i Zi ka zhvilluar në Shkodër promovimin e tre librave të tij studimor, që kanë një rëndësi të vecantë pasi ekspozojnë për herë të parë dokumente nga arkivat e Malit të Zi që për shumë dekada kanë qenë të mbyllura. Promovimi i librave studimor u bë në Bibliotekën ” Marin Barleti” të Shkodres.“Shqiptarët në Mal …

Lexo me shume

“ARRATISJE NË LIRI”

Profesor Ismail Dizdari ka promovuar këtë të shtunë librin e shkruar nga ish-presidenti boshnjak Alia Izet Begoviç me titull “Arratisje në liri”, një libër i përkthyer nga vetë Dizdari. Në fjalën e tij për mediat, Dizdari foli për figurën e ish-presidentit Begoviç.Aktiviteti u organizua nga shoqata atdhetare Malësia, shoqata atdhetare Ana e Malit dhe muzeumi etnografik Lekaj i Malësisë së …

Lexo me shume