Thursday , 23 February 2023

SOCIALE

BANORI NË LEZHË: KËRKESA KEMI BËRË BOLL, GJË NUK SHOHIM

Shumë familje të Lezhës janë ende në pritje të shtetit sa i përket rindërtimit të shtëpisë. Gjok Kola, banor në Tale të Lezhës, me shpresën e humbur, thotë se ende nuk ka marrë asnjë përgjigje, se çfarë do të bëhet me shtëpinë e tij. Në bisedën që pati me ish-nënkryetaren e Bashkisë Lezhë, Alfrida Marku, ai thotë se pavarësisht kërkesave …

Lexo me shume

NDËRHYRJET E MINISTRISË NË NDIHMË TË TURIZMIT

Pandemia solli një ndikim tepër të madh në sektorin e turizmit. Për këtë, ministria e kulturës ndërmorri disa masa, siç ishte reduktimi i çmimit të biletës në muze të ndryshëm apo edhe hyrja falas në kala ditë të diele çdo muaj brenda sezonit turistik, por e shtyrë edhe deri në fund të shtatorit. Për këtë flet edhe drejtorja e DRKK …

Lexo me shume

NDIKIMI I PANDEMISË NË TURIZMIN E VENDIT TONË

Ashtu si në të gjithë sektorët, edhe në turizmin e vendit tonë, pandemia ka dhënë efektin e saj. Një gjë e tillë pranohet nga drejtorja e drejtorisë rajonale kombëtare të kulturës Shkodër, Majlinda Laçaj, që flet si për numrin e vizitorëve, ashtu edhe të ardhurat. Gjithsesi, numri i vizitorëve të huaj vijon të jetë më i lartë se atyre vendas. …

Lexo me shume

ÇUN LAJÇI NË SHKODËR PËR TË SHITUR LIBRAT E TIJ

Nga Shkodra, aktori i mirënjohur Çun Lajçi kishte vendosur të promovonte librat e tij, por në një mënyrë të veçantë duke i shitur në rrugë, konkretisht në pedonalen e qytetit. Kryevepër mbetet romani me titull “Bastardët”. Pikërisht nga ky roman, tregon ku e kanë vendin bastardët… Ai ka edhe një mesazh për qeveritarët në Kosovë dhe Shqipëri… Aktori i mirënjohur, …

Lexo me shume

“JUL QESARI” I SHEKSPIRIT NË TEATRIN “MIGJENI”

Në oborrin e Teatrit “Migjeni” të Shkodrës u shfaq “Jul Qesari” një prodhim i Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”. “Jul Cezari” erdhi për publikun nën drejtimin e regjisorit të njohur kroat Ivica Buljan. Në këtë shfaqje interpretojnë aktorët Romir Zalla, Alfred Trebicka, Vin Bejleri, Amos Muji Zaharia, Gentian Zenelaj, Ermira Hysaj, Ilirda Bejleri, Adriana Tolka, Klejdi Metaj, Mateo Dervishaj, Endri …

Lexo me shume

ANAMARIA PRENDI “KRENARIA E QYTETIT TE LEZHES”

Për kontribut të çmuar në promovimin e artit muzikor lezhjan, në eventet lokale, kombëtare dhe ndërkombetare, që me violinen e saj e bën të njohur Lezhën në Shqipëri dhe në botë, Bashkia Lezhë i ka akorduar titullin “Krenaria e Qytetit” nxënëses Anamaria Prendi. Titulli ju dorëzua nga kryebashkiaku Pjerin Ndreu permes një ceremonie të veçantë ku ishin mjaft të pranishem. …

Lexo me shume

“TINGUJ SHUNGULLUES TË SHPIRTIT” NGA LAZER SHANTOJA

Martiri i Kishës Katolike në Shqipëri, Dom Lazer Shantoja, i njohur si poet dhe prozator vjen për lexuesin në një permbledhje të publicistikës së tij e titulluar “Tinguj shungullues të shpirtit” përgatitur për botim nga Arben Ndreca. Dom Lazër Shantoja jetoi në mërgim plot 15 vjet: stinën më të mirë të jetës së tij. Fliste, lexonte e shkruante latinishten e …

Lexo me shume

NISËM PËR RREGULLOREN E QËNDRAVE HISTORIKE

Nga qyteti i Shkodrës, ministrja e kulturës, Elva Margariti, tha se Ministria e Kulturës ka nisur një nisëm për rregulloren e qëndrave historike. Një nisëm kombëtare e shtrirë në disa bashki, ku parashikohen disa ndërhyrje. Edhe Shkodra pritet të përfshihet nga këto ndërhyrje në bashkëpunim me Bashkinë për qëndrat historike të saj. Sot, disa qëndra historike të Shkodrës janë lënë …

Lexo me shume

VIJOJNË AKTIVITETET E “SHKODRA JAZZ FESTIVAL”

Një natë para mbylljes së edicionit të këtij viti të Shkodra Jazz Festival, mbrëmjen e së shtunës u zhvillua aktiviteti i radhës, këtë herë në sheshin “Nënë Tereza”. E pranishme në këtë aktivitet ishte edhe ministrja e kulturës, Elva Margariti, që foli për mbështetjen e këtij festivali. Pandemia ka dhënë efektin e saj në aktivitetet kulturore… Ndërkohë, ministrja foli edhe …

Lexo me shume

31 GUSHT, AFATI I FUNDIT PËR “PAGËN E LUFTËS”

Të gjithë individët që ligjërisht janë përfitues të ndihmës financiare të akorduar nga qeveria në kuadër të pandemisë COVID-19, sipas Paketave 1 dhe 2, të cilët ende nuk e kanë marrë masën e caktuar të përfitimit për shkak të plotësimit në mënyrë të pasaktë të të dhënave të llogarive bankare, do të kenë afat deri më 31 Gusht për të …

Lexo me shume