Monday , 25 October 2021

SOCIALE

LEZHES DO TI RIKTHEHET MUZEU ETNOGRAFIK

Pas 30 vitesh mungesë Lezhës do ti rikthehet muzeu etnografik. Bashkia ka nisur punen për ndërtimin e muzeut, ku do të ekspozohen objektet historike që prej vitesh qëndrojnë të magazinuara në bodrumin e bibliotekës së qytetit. Nën kryetari i Bashkisë Lezhë Ermal Paci thotë se muzeu është një domosdoshmeri për këtë qytet me histori mijera vjeçare, ndërsa shton se do …

Lexo me shume

RIKUALIFIKIMI URBAN I BLLOKUT TË BANIMIT NË LAGJEN “NDOCEJ”

Me fonde nga të ardhurat e vetë Bashkisë së Shkodrës, po punohet tashmë edhe në rikualifikimin urban të blloqeve të banimit në lagjet e qytetit. Më së fundmi ka përfunduar rikualifikimi urban i bllokut të banimit në qendër të lagjes “Ndocej” të qytetit. Ka qenë një kërkesë e vazhdueshme e banorëve të pallateve por edhe shtëpive private për të ndërhyrë …

Lexo me shume

MASAT E AKU PËR VITIN SHKOLLOR

Në përmbushje të qëllimit për mbarëvajtjen e “Vitit të Ri Shkollor 2019 – 2020” nëpërmjet garantimit të Sigurisë Ushqimore, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka kryer inspektime rigoroze në të gjithë territorin e vendit në subjektet që ushtrojnë aktivitete në afërsi (brenda) institucioneve (para)shkollore, subjekte ku përfshihen grupe të veçanta, si: kopshte, shkolla dhe çerdhe.Kështu, gjatë periudhës 16 Shtator – 09 …

Lexo me shume

NDERHYRJE ANTI-PERMBYTJE NE LEZHE

Nisja e stinës së reshjeve ka vënë në lëvizje Bashkinë e Lezhës. Drejtoria e Shërbimeve Publike në këtë njesi vendore dhe Ujësjellës-Kanalizime vijojnë punen për zëvendësimin dhe zhbllokimin e tubacioneve të kanalizimit të ujerave në rruget e qytetit të cilët rezultojnë të bllokuara, duke sjellë edhe përmbytje.Në disa pika po vendosen tubacione dhe puseta të reja për të bërë evadimin …

Lexo me shume

TATIMET 831 KONTROLLE NË 10 DITËT E PARA TË TETORIT

Strukturat e Monitorimit në Terren të Tatimeve gjatë periudhës 1-10 Tetor 2019, kanë kryer 831 kontrolle, ndërsa janë konstatuar 156 shkelje të legjislacionit tatimor. Referuar njoftimit zyrtar të Tatimeve, 6 subjekte kanë rezultuar të paregjistruara, për të cilët është marrë masa e bllokimit deri në momentin e regjistrimit të tyre pranë QKB dhe organeve tatimore.Ndërkohë, 26 tatimpagues janë penalizuar për …

Lexo me shume

ISH-QYTETI STUDENTI KTHEHET NE GERMADHE

Në periferi të Mamurrasit dikur ndodhej qyteti studenti, i pagëzuar me këtë emer pasi në këtë vend ndodhej qendra stërvitore e studenteve. Zona ishte e gjalleruar dhe rrethuar me peme dekorative dhe pisha qe kujdeseshin vete studentet dhe oficeret e repartit. Por sot reparti është kthyer në një gërmadhë dhe askush nuk kujdeset për të.Një ish punonjes i këtij reporti …

Lexo me shume

RRITET NUMRI I FEMRAVE TE PREKURA NGA KANCERI I GJIRIT

Numri i femrave të prekura nga kanceri i gjirit në Lezhë ka ardhur në rritje. 30 raste të reja janë regjistruar gjatë këtij viti, ku 5 femra kanë humbur jeten si pasojë e kësaj sëmundje. Situata vlersohet mjaft alarmante, ndërsa mjekja onkologe Bardha Gjoni thotë se moshat më të prekura janë 45 deri në 55 vjeç.Zbulimi i hershem i sëmundjes …

Lexo me shume

PANAIRI NË NJESINË ADMINISTRATIVE RRETHINA

Njësia Administrative Rrethina në Bashkinë e Shkodrës ka përmbyllur panairet që organizohen në çdo njësi. Në qendër të tij ishte promovimi i vlerave të padiskutueshme që kjo zonë mbart në vetvete, ashtu si të gjitha njësitë e tjera. Rrethinat njihen për traditën e mikpritjes dhe bujarisë, por edhe vreshtarinë, prodhimin e verës dhe rakisë.Panairi, përveç ekspozimit të produkteve artizanale të …

Lexo me shume

DITA BOTËRORE E SHËNDETIT MENDOR

10 tetor shënohet si dita botërore e shëndetit mendor. Në këtë ditë u organizuan një sërë aktivitetesh në Shkodër. Nga ana tjetër, Gjon Preçi bëri me dije se gjatë këtij viti kanë marrë ndihmë mjekësorë rreth 3000 qytetarë pranë qendrës komunitare të shëndetit mendor në Shkodër.Gjatë aktiviteteve merr pjesë edhe Nadir Causholli, drejtor ekzekutiv i CFO Farma, si edhe stafi …

Lexo me shume

RRITJA E NUMRIT TE DIVORCEVE NE LEZHE

Numri i divorceve në Lezhë ka ardhur në rritje. Gjatë vitit 2018-të 304 familje i janë drejtuar gjykatës së Lezhës për zgjidhje martese, ndërsa vetem në 6 mujorin e parë të këtij viti janë regjistruar afro 200 raste. Situata konsiderohet si tejet alarmante, ndërsa shkaqet kryesore janë dhuna në familje, tradhtia bashkëshortore si dhe gjendja ekonomike.Besmir Frroku, ekspert psikolog vlerësues …

Lexo me shume