Thursday , 23 February 2023

SOCIALE

RRITJA E ÇMIMIT TË NAFTËS, KONFINDUSTRIA KUNDËR BALLUKUT

Konfindustria shprehet e shqetësuar lidhur me nismën e fundit të Ministres së Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, që do të çojë drejtpërdrejtë në rritjen e mëtejshme të çmimeve të karburanteve për bizneset dhe qytetarët, duke i bërë ato të papërballueshme. Fjala është për nismën e fundit ligjore të qeverisë për krijimin e Agjencisë së Rezervave të Sigurisë së Karburanteve që …

Lexo me shume

LIBER BIOGRAFIK KUSHTUAR PROFESOR AHMET OSJA

“Ahmet Osja, mjeshter i madh, 80 vite jetë, punë dhe krijimtari” është libri biografik kushtuar shkenctarit të njohur nga shkodra me rastin e 80 vjetorit të lindjes së tij. Për autorin e këtij libri biografik Zef gjetja puna kushtuar profesor Ahmet Osjes është një nder i vecantë.Profesor Ahmet Osja rreth 60 vite i kushtoi bujqesise shqiptare, nga Shkodra dhe ne …

Lexo me shume

MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI ME SHKOLLA NË ROMË TË ITALISË

Shkolla profesionale “Hamdi Bushati” në qytetin e Shkodrës po kërkon të arrijë një tjetër marrëveshje bashkëpunimi me shkollat e vendeve të tjera jashtë Shqipërisë. Kështu, këtë të premte u zhvillua një takim në këtë shkollë, ku të pranishëm ishin përfaqësues të Romës nga Italia.Qëllimi ishte arritja e marëevshjeve me 2 shkolla profesionale në Romë. Në këtë takim merrnin pjesë edhe …

Lexo me shume

SPECIALISTI I HISTORISË ISLAME TAKIM NË SHKODËR

Myftinia Shkodër ka organizuar këtë të mërkurë një seminar trajnues me temë: “Biografia e të dërguarit të Allahut, përmes përdorimit të metodave të larmishme.” Një seminar ku i ftuar ishte specialisti i historisë islame dhe muzeve të historisë arabo-islame, Ammar Munla.Në këtë takim merrnin pjesë teolog të xhamive të qytetit të Shkodrës.

Lexo me shume

REZULTATET E PROVIMEVE TË MATURËS SHTETËRORE

Prej pak ditësh janë publikuar notat e provimeve të maturës shtetërore në vendin tonë. Drejtori i zyrës vendore të arsimit Shkodër, Kadri Ymeri thotë se rezultatet kanë qenë të mira dhe maturantët kanë përmbushur pritshmëritë. Ndërkohë vetëm 1 maturantë është penalizuar.Rezultatet më të mira kanë qenë në lëndët me zgjedhje dhe anglisht.Shkollat me rezultatet më të larta që vijojnë të …

Lexo me shume

RIPARIMI I BANESAVE FALAS

Familjet në nevojë, banesat e të cilave janë në rrezik shembjeje, janë tejet të amortizuara, apo nuk plotësojnë kushtet minimale të jetesës do të përfitojnë fonde nga bashkitë. Kështu, një vendim i Këshilli të Ministrave u jep të drejtën bashkive të përfitojnë grante konkurruese për financimin e plotë ose të pjesshëm të projekteve që propozohen dhe zbatohen nga njësitë e …

Lexo me shume

RIKONSTRUKSIONI I RRUGËVE TË BRENDSHME NË PLAZHIN E VELIPOJËS

Me një investim nga të ardhurat e Bashkisë Shkodër, ka nisur dhe po vazhdon puna për rikonstruksionin e rrugëve të brendshme në plazhin e Velipojës. Një nga zonat më të preferuara nga shkodranët dhe turistët e huaj, ndërhyrja do ta kthejë në një zonë edhe më tërheqëse dhe për të gjitha stinët e vitit.Puna do të vazhdojë me asfaltimin e …

Lexo me shume

“FOTOGRAFË TË JUGLINDJES SHQIPTARE”

Në vazhdimësi të hapjes së ekspozitës “Fotografë të Juglindjes Shqiptare”, pjesë e së cilës do të jenë një cikël me biseda, kuratori Gjergj Spathari mbajti bisedën e parë lidhur me punën kërkimore për ekspozitën. Para të ftuarve në muzeun “Marubi” të qytetit të Shkodrës, ai prezantoi tetë autorë dhe krijimtarinë e tyre. Spathari tregon arsyen e kësaj bisede.Në këtë ekspozitë …

Lexo me shume

DITA E DIPLOMIMIT NË SHKOLLËN “OSO KUKA”

Pasditja e së martes ka qenë e veçantë për gjimnazistët e shkollës “Oso Kuka” në qytetin e Shkodrës. Ato kanë organizuar një aktivitet në ditën e diplomimit. Për drejtoren e shkollës Teuta Çoku, kjo është një ditë e veçantë për këtë maturë, pasi mbyllet një rrugë 3-vjeçare për këtëo nxënës.Gjatë këtij aktiviteti u nderuan me disa çmime edhe nxënës të …

Lexo me shume

NDRIÇOHET RRUGA SHENGJIN-KUNE

Udhetimi drejt zonës turistike të Kunës në Shëngjin është ndryshe gjatë oreve të mbrëmjes. Me të ardhurat e sajë Bashkia Lezhë kë bërë të mundur ndriçimin e rrugës Shëngjin-Kune. Përgjatë këtij segmenti rrugor janë vendosur 61 shtylla me ndriçues led në krahun përëndimor, duke i dhënë një tjeter pamje kësaj zone e cila ka qenë në erresire totale.Nën Kryetarja e …

Lexo me shume