Thursday , 23 February 2023

ÇMIMI “PJETËR GACI” EDICIONI XXI

Nis në Shkodër edicioni i 12-të ndërkombëtar i çmimit “Pjetër Gaci” për piano, harqe, kanto, instrumenta frymorë dhe kitarë. Një festival tradicional që nga viti në vit po rrit cilësinë e pjesemarrjes në të cilin marrin pjesë mbi 180 konkurente në mosha nga 6 deri në 25 vjeç.

Drejtori Artistik Klevis Gjergji shprehet i kënaqur me pjesemarrjen si dhe me interesimin e shkollave të ndryshme jo vetëm të hapsirës shqip folëse por edhe më gjërë…

Kryetari i jurisë është violinisti i njohur shqiptar Paçalin Pavaci i cili shprehet se juria është e përbërë nga personalitete të fushës…

Pjesëmarrja është nnga vendet e ndryshme të ballkanit si Mali i Zi, Kosova, Maqedonia, Kroacia, Bosnja dhe Hercegonvina, Shqipëria, si dhe nga Italia. Ky është edicioni i 12-të i Çmimit “Pjetër Gaci” i cili organizohet nga Qendra Kulturore Pjetër Gaci dhe Teatri ” Migjeni” dhe me mbështetje të Bashkisë Shkodër.

Lexoni dhe kete

“LAND AND SAND ART FESTIVAL” NË VELIPOJË

“Land and sand Art Festival” është festivali i parë i skulpturave të artit në rërë. …