Sunday , 24 October 2021

COVID-19 HYN NE GJYKATEN E KURBINIT

Në gjykaten e Kurbinit janë ndërprere proçeset gjyqësore përjashto vetem rastet urgjente, pasi tre zyrtar të këtij institucioni mes të cileve dhe gjyqtar kanë rezultuar të prekur nga COVID-19.

Kjo situatë vijon prej 1 javë dhe fillimisht u karantinua i gjithë përsoneli përfshire dhe prokurorinë e cila ndodhet në në njejtat ambjente. Punonjësve ju është bërë testimi dhe kanë rezultuar negativ, duke bërë që pjesa më e madhe e tyre të rikthehen në pune e të tjere do të rikthehen brenda këtyre diteve.

Por duke qenë se Gjykata e Kurbinit ka vetem tre gjyqtare, Këshilli i Lartë Gjyqësor ka miratuar një listë të gjyqtarëve nga kryeqyteti të cilët për të shmangur kolopsin do të trajtojnë çështjet urgjence siç janë masat e sigurisë. Lista e miratuar përfshinë 9 gjyqtare të cilët përmes një grafiku të caktuar do të kenë gadishmerinë e tyre në Kurbin deri më datë 28 shtator.

Gjyqtarët që do shqyrtojnë masat e sigurisë të huazuar nga Tirana janë Shefkie Demiraj, Bedri Qori, Ardian Kalia, Besnik Hoxha, Artan Hajredinaj, Albert Mece, Elisabeta Gjoni, Gert Hoxha dhe Sokol Pasho.

Lexoni dhe kete

MANASTIRLIU: VAKSINIMI E VETMJA MBROJTJE NGA COVID

Ministrja e Shëndëtësisë, Ogerta Manastirliu, ka komentuar situatën pandemike në vendin tonë. Manastirliu në fjalën …