Tuesday , 16 August 2022

“DASMA SHKODRANE” NË QENDRËN “ARKA”

Në Qëndrën Rinore “Arka” të Shkodrës nën drejtimin e mjeshtrit të violinës profesor Lorenc Radovani është duke u përgatitur “Dasma Shkodrane”.

Një aktivitet që tashmë është titulluar “Trashëgim që na e lanë të parët” ky aktivitet vjen si vazhdim i aktiviteteve të vitit të kaluar ku u ekzekutuan në Shkodër muzikë ballkanike. Ndërsa ky vit vjen me dasmën shkodrane…

Për profesor Radovanin është një dëshirë që të kultivohet dhe të ruhet trashëgima e jonë shpirtërore…

Profesor Radovani shprehu edhe konsideratën për brezat e kaluar që në qytetin e Shkodrës kanë mbajtur gjallë orkestrat e qytetit…

Dasma Shkodrane do shfaqet në oborrin e Qëndrës Rinore Arka dhe është e ndarë në tre blloqe, duke filluar nga këngët e shtregullave që janë më të hershmet, për të fijuar me këngët e fejesës dhe ato gazmore, si dhe për përfunduar me këngët e nuses.

Një event që pritet të ngjallë interes tek publiku.

Lexoni dhe kete

TOKA BUJQESORE KTHEHET NE LANDFILL INERTESH

Ishte në emigracion dhe kur u rikthye 2 vite më parë e gjeti token bujqësore …