Thursday , 23 February 2023

Doganat, diskutohen procedurat e thjeshtuara!

Dogana Shqiptare ka zhvilluar takimin e dyt informues me biznesin shkodran pr Prezantimin e Strategjis s Implementimit t Proedurave t Thjeshtuara t cilat n Shkurt t 2015 pritet q t fillojn aplikimi i tyre, ndrsa n Mars 2015 do t filloj aplikimi i gjer i Procedurave t Thjeshtuara. Prezantimin e ktij projekti t ri dhe inovativ t Dogans Shqiptare e bn ekspert nga Drejtoria e Prgjithshme e Doganave.

Znj. Mirela Meko i bri thirrje t gjitha bizneseve shkodrane q t aplikonin t bheshin pjes e ksaj procedure t thjeshtuar, e cila hyn n fuqi n fillimin e vitit t ardhshm. N kt mnyr biznesit do ti shkurtohen koh e prkthyer n m pak kosto. Proedurat e thjeshtuara mundsojn mbrritjen e mallrave direkt n ambientet e Operatorit Ekonomik pa pasur nevoj t kryej formalitetet n nj dogane t brendshme dhe lirimin e tyre po n kto ambiente. Kryerjen e gjith procedurs s eksportit t mallrave po nga ambientet e Operatorit Ekonomik. Jan koh dhe kosto t kursyera nga Operatori Ekonomik por njkohsisht edhe nga dogana duke ridimensionuar burimet dhe prmirsuar ndjeshm shrbimin doganor.

Deri n fund t vitit 2014 do t prfundoj pilotimi i Procedurave t Thjeshtuara n operatort e przgjedhur pr mbylljen e transitit pran ambienteve t tyre si dhe gjith procedura e zhdoganimit. Ndrsa Shkurti i 2015 do t shnoj fillimin e deklarimit t thjeshtuar dhe n Mars 2015 do t mundsohet aplikimi i gjer i procedurave t thjeshtuara. Dogana Shqiptare do t vazhdoj diskutimet me grupet e interesit pr nj aplikim sa m t vlefshm t Proedurave t Thjeshtuara.

Lexoni dhe kete

11,493 BIZNESE TE VOGLA KALUAN NE TVSH, PA KOSTO

Administrata tatimore njofton se kalimi i biznesit të vogël në skemën e TVSH-së është një …