DYSHIMET PËR NUMËRIMIN E VOTAVE

Kreu i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi, bëri me dije do të ketë këqyrje të pamjeve filmike gjatë numërimit dhe nga vetë ky institucion.

Pasi PD dhe LSI kërkuan pamjet e kamerave të sigurisë, gjatë mbledhjes të së martes ku u miratua rezultati për partitë dhe kandidatët për 11 qarqe, Celibashi tha se ne disponojmë të gjitha pamjet filmike dhe do bëjmë edhe ne këqyrjet tona.

Kryekomisioneri Celibashi sqaroi edhe mënyrën e hedhjes ne sistem të rezultateve nga çdo KZAZ. Sipas tij, hedhja e rezultateve është bere manualisht nga operatori dhe ka gabime njerëzore.

Lexoni dhe kete

ZGJEDHJET E 25 PRILLIT, BILANCI PËR KRIMET ZGJEDHORE

Prokuroria e Përgjithshme përmes një deklarate me shkrim, ka reaguar në lidhje me krimet zgjedhore, …