Thursday , 23 February 2023

E MERKURA E PERHIME

Besimtarët katolike tashmë kanë hyrë në 7 javëshin e Krezhmeve, e cila nis me të mërkuren e perhime. Kreshmët janë kohë e shenjtë liturgjike, e cila i paraprin dhe përgatit për kremtimin e festës Pashkës. Është kohë e dëgjimit të Fjalës së Zotit dhe kthimit, përgatitjes për pagëzimin e të rriturve, e pajtimit me Zotin dhe me vëllezër dhe motra, kohë e shpeshtimit, nxitjes për pendesën e krishterë me lutje, agjërim dhe vepra të bamirësisë.

Në Kishën Katedrale të Shkodrës nën drejtimin e Arqipeshkvit të Shkodrës Imzot Angelo Massafra u mbajt mesha e shenjte. Në predikimin e tij dhe në shtjellimin e Ungjillit dhe të leximeve gjatë Meshës ipeshkvi i Shkodrës u ndal edhe rëndësia e kthimit në besim kah Zoti dhe kërkimin e faljes.

E Mërkura e Përhime është dita me të cilën fillon koha e shenjtë e Kreshmëve, që është rrugëtimi ynë drejt kremtimit të Ringjalljes së Krishtit, Pashkëve. Ajo është dera e kohës së Kreshmëve. Përveç normave zyrtare kishtare për kohë të kreshmës, katolikët kanë zhvilluar tradita dhe përshpirturi popullore të ndryshme për ta jetuar këtë kohë të shenjtë liturgjike.

Lexoni dhe kete

“LAND AND SAND ART FESTIVAL” NË VELIPOJË

“Land and sand Art Festival” është festivali i parë i skulpturave të artit në rërë. …