Thursday , 23 February 2023

FERMERET: TE ORGANIZOHEN KOOPERATIVA, TOKAT DJERRE!

11 mije hektare toke ne lezhe nuk punohen, ndersa shteti nuk imponon punimin e saje dhe rritjen e siperfaqeve te mbjedha me kultura bujqesore. Ndonese cilesia e tokes mundeson rendimente te larta per shume nga produktet bujqesore, mungon dhe nuk ka asnje premise per te ndryshuar kete situate, e cila sipas specialistet te mujqesise Bardhosh Ferraj edhe pamjen e ka mjaft te renduar. Perfitimet e fermereve ne lezhe jane reduktuar ndjeshem, kjo sepse mungon nje politike e qarte per orientimin e tyre drejt disa kulturave te caktuara apo edhe ne ndergjegjsimin e banoreve per bashkimin e siperfaqeve te tokave te tyre ne nje kooperative te perbashket.

Terreni eshte i favorshem dhe qeveria duhet te ktheje syte tek banoret e zonave bujqesore te lezhe. Kete apel kryeministrit Rama ia referon pas 2 viteve qeverisje vete drejtori i bujqesise Ndoc Lleshi.

Keto reagime u shfaqen nga krajni gjate nje simpoziumi shkencor te realizuar per vreshtarine me disa studiues te kesaj kulture.

Lexoni dhe kete

“LAND AND SAND ART FESTIVAL” NË VELIPOJË

“Land and sand Art Festival” është festivali i parë i skulpturave të artit në rërë. …