Thursday , 23 February 2023

HETIMI TATIMOR, AKSION NE SHKODER. BLLOKOHEN DISA SUBJEKTE

Drejtoria e Hetimit Tatimor Rajoni Verior Shkodr po ushtron kontrolle n menyr intensive n subjekte t ndryshme tregtare n qarqet Shkodr, Lezh, Kuks dhe Dibr. Kontrollet e ushtruara n kto subjekte tregtare jan me qllim goditjen e rasteve t shkeljes s ligjit nga ana e subjekteve tregtare dhe garantimin e nj konkurrence t ndershme n treg, duke luftuar informalitetin dhe evazionin tatimor.

N rastin konkret u bllokua subjekti tregtar lokal, pr mos lshim kuponi pr her t dyt, sipas referencs ligjore t ligjit Nr 9920 “Pr Procedurat Tatimore n RSH”, neni 122, pika 1, germa b, n t cilin qartsohet fakti se nse pas verifikimit t par, konstatohet se tatimpaguesi vazhdon t mos e lshoj kuponin tatimor pr t dokumentuar qarkullimin e mallrave apo shrbimeve, prve aplikimit t gjobs, merret masa e bllokimit t aktivitetit tregtar pr 30 dit kalendarike”.

Prve rasteve t kontrolleve dhe penaliteteve kur jan konstatuar shkelje t ligjit, sektori i Hetimit ka referuar shum raste n Prokurori pr fshehjen e t ardhurave, mos pagim t taksave dhe tatimeve, punsimit t paligjshm, mos lshimin e kuponit tatimor n menyr t prsritur, etj. Do vijojn m tej kontrollet masive n ditt e ardhshme n baz t planit t masave t Drejtoris s Hetimit Tatimor.

Lexoni dhe kete

11,493 BIZNESE TE VOGLA KALUAN NE TVSH, PA KOSTO

Administrata tatimore njofton se kalimi i biznesit të vogël në skemën e TVSH-së është një …