Thursday , 23 February 2023

ISH-BURGU I SPAÇIT KTHEHET NE GERMADHE

Ish-burgu famkeq i Spaçit në Mirditë po rrezikon seriozisht ekzistencen e tij. Një pjesë e godinave të simbolit të komunzmit në Shqipëri janë shembur e kthyer në gërmadha e të tjerat rrezikojnë të bien.

Mungesa e vemendjes nga institucionet përgjegjesë ka sjelle degradimin e ish-burgut të Spaçit.

Situata në të cilen ndodhet ish-burgu ka tërhequr vemendjen e organizateve të ndryshme gjatë viteve të fundit, por pa mbështetjen e qeverisë thonë se janë të pafuqishem që ta zbatojnë projektin e kthimit në muze kujtese për të gjithë ata që vuajten në këtë burg gjatë regjimit komunist.

Ish-burgu i Spaçit është monument i Trashegimisë Kulturore, por si i tillë është lënë jashtë vemendjes dhe në gjendjen në të cilen ndodhet nuk do të jetë e larget dita që ta humbasim plotësisht.

Lexoni dhe kete

PROGRAMI I BONUSIT TË RIJETËSIMIT NË SHKODËR

Shkodra ishte ndalesa e radhës e ministres së kulturës, Elva Margariti, për të folur për …