Tuesday , 16 August 2022

JETESA MES UJERA TE ZEZA DHE MBETURINAVE NE SANXHAK

Ky kanal me ujera të zeza dhe i mbuluar nga mbeturinat, kalon përmes fshatit Sanxhak të Kurbinit dhe ngjitur me shkollen 9-vjeçare.

Ndotja e krijuar është alarmante, duke u kthyer në rrezik serioz për shëndetin e banoreve dhe sidomos nxënësve të shkollës.

Kjo situatë vijon prej vitësh dhe asnjë masë nuk është marrë për ti dhënë zgjidhje problematikës. Banoret fajësojnë pushtetin vendor për mungese vemendje dhe apelojnë për ndërhyrje të shpejtë.

Në këtë kanal shkarkohen ujerat e zeza të fshatit dhe kërkohet që të bëhet izolimi i tij me qëllim që mos të krijoje ndetje e të rrezikoje shëndetin e njerezve.

Lexoni dhe kete

TOKA BUJQESORE KTHEHET NE LANDFILL INERTESH

Ishte në emigracion dhe kur u rikthye 2 vite më parë e gjeti token bujqësore …