Thursday , 23 February 2023

JETESA SI NE MESJETE E 50-VJEÇARIT NE MIRDITE

Pak bukë, ujë dhe pak sheqer, është ushqimi i përditshëm për Nikoll Lekën në fshatin Katund i Vjetër në Mirditë.

I vetmuar dhe i sëmurë, 50-vjeçari nuk punon askund. Atë pak ushqim për të mbajtur frymën gjallë ia sjellin të afërmit, ose ndonjë banor i fshatit. Kulla e vjetër dy-katëshe është amortizuar plotësisht dhe rrezikon shembjen.

Ka vite që Nikolla jeton në errësirë për shkak se kur nuk ka të sigurojë ushqimin, nuk ka as të paguajë faturat e energjisë. Edhe pse i sëmurë jo pak herë burri ka trokitur dyerve të pushtetit vendor. Por zgjidhje nuk ka gjetur…

Rasti i këtij burri të vetmuar dhe të sëmure mund të kosiderohet pa frike një dramë e vërtet njerezore, që kërkon reagimin e menjëhershem e institucioneve përgjegjese.

Lexoni dhe kete

“LAND AND SAND ART FESTIVAL” NË VELIPOJË

“Land and sand Art Festival” është festivali i parë i skulpturave të artit në rërë. …