Thursday , 23 February 2023

KATUNDI I VJETER, FSHATI TURISTIK QE KERKON INVESTIME

7 km larg rrugës së kombit ndodhet fshati Katund i Vjeter në Mirditë, një nga destinacionet turistike që ka njohur zhvillim gjatë viteve të fundit. Natyra, prodhimet lokale dhe banoret punëtoret e mikritës, e kanë kthyer këtë zonë mjaft tërheqëse nga vendas e të huaj.

Vendasit kanë investuar në turizmin gastronomik, duke ngritur bujtina e sipermarrje agroturizmi, por kërkohet më shumë vemendja e pushtetit vendor dhe qëndror ndaj këtij fshati. Rruga e ngushtë dhe e dëmtuar, mungesa e ndriçimit dhe një qendre të rehabilituar janë problemet që kërkojnë zgjidhje.

Në fshatin Katund i Vjeter jetojnë rreth 100 familje një pjesa e të cilave të rikthyera në këtë vend, duke e lidhur jetesen me sektorin e turizmit. Referuar të dhënave zyrtare numri i vizitoreve në Katund të Vjeter shkon në rreth 50 mijë përsona në vit.

Lexoni dhe kete

“LAND AND SAND ART FESTIVAL” NË VELIPOJË

“Land and sand Art Festival” është festivali i parë i skulpturave të artit në rërë. …