Thursday , 23 February 2023

KESH NIS IMPORTIN, 7.2 mln EURO PER ENERGJINE

Pr her t par pr kt vit, Koorporata Elektroenergjetike Shqiptare ka nisur importin e energjis elektrike, diktuar nga niveli i ult i ujit n Liqenin e Fierzs.T dhnat e fundit nga KESH tregojn se Fierza ka rn n kuotn e 272 metrave nga 296 m q sht maksimumi i lejuar.

Blerja e energjis elektrike po prballohet me fondet e Koorporats, pa prekur garancin sovrane t Qeveris.Referuar programit ekonomik t KESH, deri n fund t vitit Koorporata ka n dispozicion 20 mln euro pr t mbuluar nevojat e vendit pr blerje t energjis, ndrkoh q vetm pr tetorin jan bler 7.2 mln euro energji elektrike.

T dhnat nga Kaskada e Drinit tregojn se dy hidrocentralet e tjera, Komani dhe Vau i Dejs nuk kan patur rnie, por srish kapaciteti i tyre varet nga Fierza q ka grumbullimin kryesor t ujit.Megjithat, me nisjen e reshjeve t shiut, niveli i ujit n Fierz pritet t rritet, ka do t reduktoj blerjen e energjis.

Lexoni dhe kete

11,493 BIZNESE TE VOGLA KALUAN NE TVSH, PA KOSTO

Administrata tatimore njofton se kalimi i biznesit të vogël në skemën e TVSH-së është një …