Thursday , 23 February 2023

KESH: ULEN SHKARKIMET NE KASKADEN E DRINIT

Korporata Elektroenergjitike Shqiptare bn t ditur se jan reduktuar shkarkimet n kaskadn e Drinit, dhe sht ulur niveli i liqeneve. Situata paraqitet n kontroll.

Sipas KESH, aktualisht prurjet po shfrytzohen duke ngarkuar maksimalisht t gjitha turbinat disponibl n Fierz, Koman dhe Vau i Dejs. Prodhimi ditor sht rreth 24.000 MWh. Kjo sasi energjie po prdoret pr t mbuluar krkesn e klientve fundor, humbjet e OSHEE dhe OST, ndrsa sasia e teprt po eksportohet. Aktualisht rezerva energjitike sht 1220 GWh.

KESH bn t ditur se kuotat po menaxhohen n zbatim vendimit t Komisiont t Posacm t Trajtimit t Plotave. Gjat 24 orve t fundit niveli n liqenin e Fierzs sht ulur me 40 cm. N total shkarkimet jan reduktuar dhe KESH gatanton se ato do t jen gjithmon m t ulta se nivel i prurjeve natyrale, pr t reduktuar efektin q mund t shkatojn reshjet. Aktualisht, prurjet natyrale n kaskad jan 2150 m3/sec ndrsa shkarkimet 1350 m3/sec.

Lexoni dhe kete

11,493 BIZNESE TE VOGLA KALUAN NE TVSH, PA KOSTO

Administrata tatimore njofton se kalimi i biznesit të vogël në skemën e TVSH-së është një …