Thursday , 23 February 2023

KONFINDUSTRIA: KASAT FISKALE OLIGOPOL

Vetm 2 jave pas nisjes s aksionit kundr informalitetit, biznesi i krkon qeveris t liberalizoje tregun e kasave fiskale. N nj deklarat pr mediat, Konfindustria vren se tregu i kasave funksionon n kushtet e nj oligopoli duke u shndrruar n nj penges pr formalizimin e ekonomis.

Sipas Konfindustrise, prve liberalizimit te tregut te kasave fiskale, qeveria duhet t marr edhe disa masa t tjera si: 1-Krijimi i mundsive ligjore q bizneset t krijojn marrdhnie te drejtprdrejta teknologjike/pa ndrmjets operatore t licencuar, me institucionet fiskal n mbajtjen dhe kalimin e te dhnave financiare, 2- Prcaktime t sakta ligjore pr prgjegjsit biznes-operatore t licencuara n prballjen e tyre me institucionet shtetrore.

Sipas Konfindustrias, plotsimi i ktyre krkesave do t oj n uljen e kostove te shitjes dhe mirmbajtjes se kasave fiskale, sidomos pr biznesin e vogl drejperdrejt e lidhur me suksesin e luftes per formalizimin e economies ne shkalle kombetare.

Lexoni dhe kete

11,493 BIZNESE TE VOGLA KALUAN NE TVSH, PA KOSTO

Administrata tatimore njofton se kalimi i biznesit të vogël në skemën e TVSH-së është një …