Thursday , 23 February 2023

Kuvendi ne Malin e Zi ,draftligji per simbolet kombetare

Dy tematika te rendesishme jane diskutuar ne parlamentin e Malit te Zi .Deputeti i Forcesse re demokratike Genci Nimanbegu gjate diskutimit ne Kuvend lidhur me Propozimin e ligjit mbi zgjedhjen, perdorimin dhe shfaqjen publike te simboleve kombetare theksoi se simboli I te gjithe shqiptareve eshte shqiponja dykrenare e cila per popullin tone ka nje rendesi te vecate.

Ajo cfare theksohet ne kete draftligj eshte perdorimi I lire I simboleve kombetare per individe dhe qe Keshillat kombetare duhet te vendosin per here te pare secilat jane festat e pakicave kombetare. Ajo cfare duhet te permiresohet eshte se perdorimi I simboleve nacionale ne komunat ku dominon popullata e popujve pakice duhet te jete I obligueshem edhe ne institucionet publike sic jane shkollat si dhe te eliminohet dhe te tregojme kapacitetin demokratik me heqjen e denimit per perdorimin e flamurit te shtetit tjeter.Kshilli ligjvns i Kuvendit t Malit t Zi duhej t shqyrtonte 36 amendamente t deputetve pr ligjin e propozuar. Amendamentet i kan dorzuar prfaqsuesit e Frontit demokratik, Partis boshnjake, Malit t Zi Pozitiv, Partis socialdemokrate dhe partive shqiptare.

Nga ana tjeter Humbjet teknike nuk do t jen pjese e faturave t energjise s shpenzuar, u vendos n parlamentin e Malit t Zi me rastin e deklarimi mbi normat e rejat ligjit mbi energjetikn. Pjese prbrse e zgjidhjeve t reja ka qen edhe amandamenti i deputetit t pavarur Dritan Abazoviq nga Ulqini ndrsa pr t filluar inplementimi i ligjit duhet ta nnshkruaj kryetari i shtetit Filip Vujanoviq edhe t botohet n gazetn zyrtare.

Lexoni dhe kete

NË MAL TË ZI “KRISJE” BRENDA SHUMICES

Është konstituar parlamenti i ri i Malit të Zi ku për herë të parë Millo …