Thursday , 23 February 2023

MALËSIA E KURBINIT NËN “PUSHTETIN” E ZJARRIT

Zjarri i rënë prej më shumë se 1 jave në Malësinë e Kurbinit vijon të jetë aktiv. Sipas të dhënave zyrtare deri tani janë përshkuar nga flaket rreth 200 hektarë pyje në fshatrat Skuraj, Gallat, Vinjoll dhe Mal Bardhë, ndërsa ndërhyrja nga ajri që u realizua diten e hënë nuk dha shumë rezultat, pasi vatrat e zjarrit janë të përhapura në disa drejtime.

Famullitari i Milotit Giovani Nitti e konsideron të papranueshme neglizhencen e insitucioneve përgjegjësë të cilët nuk kanë ndërhyre në kohë për shuarjen e zjarrit, duke bërë që situata të dalë jashtë kontrollit.

Që prej rënies së këtij zjarri zona e Kurbinit është mbuluar nga shtëllunga të mëdha tymi, duke veshtiresuar jetesen e banoreve. Sipas të dhënave më të fundit aktualisht janë 3 vatra zjarri aktive, por që nuk përbëjnë rrezik për zonen e banuar.

Lexoni dhe kete

PROGRAMI I BONUSIT TË RIJETËSIMIT NË SHKODËR

Shkodra ishte ndalesa e radhës e ministres së kulturës, Elva Margariti, për të folur për …