Thursday , 23 February 2023

MASAT E POLICISË RRUGORE TË SHKODRËS

Vijojnë kontrollet nga Policia Rrugore e Shkodrës me qëllim parandalimin e aksidenteve rrugore dhe ndërgjegjësimin e përdoruesve të rrugës, për zbatimin e rregullave të qarkullimit rrugor.

Gjatë një jave, si rezultat i shtimit të kontrolleve në kuadër të masave të ndërmarra për mbarëvajtjen e sezonit turistik, janë proceduar në gjendje të lirë 2 drejtues mjetesh, për veprën penale “Drejtimi i automjeteve në mënyrë të parregullt dhe 6 të tjerë për veprën penale “Shkelja e rregullave të qarkullimit rrugor.

Janë pezulluar 9 leje drejtimi, nga këto 6 leje drejtimi për tejkalim të normave të shpejtësisë, 2 leje drejtimi për drejtim të mjetit nën efektin e alkoolit dhe 1 leje për shkelje të tjera të Kodit Rrugor.

Gjithashtu, nga shërbimet e Policisë Rrugore, gjatë javës, janë vendosur 667 masa administrative, për shkeljet si:

167 masa administrative, për parakalim të gabuar;
233 masë administrative, për tejkalim te normave te shpejtesisë;
30 masa administrative, për mospërdorim të rripit të sigurimit;
11 masa administrative, për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit;

17 masa administrative, për mospërdorim të kaskave mbrojtëse;
22 masa administrative, për pushim mjeti në kundërshtim me sinjalistikën rrugore;
187 masa administrative, për shkelje të rregullave të tjera të Kodit Rrugor.

Lexoni dhe kete

VIJON OPERACIONI POLICOR “FIJET”

Policia e Shtetit vijon me fazën e dytë të planit operacional policor të koduar “Fijet”. …