Thursday , 23 February 2023

I NXEHTI, ULEN PRURJET NE KASKADEN E DRINIT

Mungesa e reshjeve t shiut gjat muajit korrik ka prkeqsuar prurjet n kaskadn e Drinit. Sipas Koorporats Elektroenergjetike Shqiptare, prurjet mesatare pr korrikun shnuan 48 m3 pr sek, 27% m pak sesa mesatarja shumvjeare, si dhe 10% m pak se minimumi shumvjear pr kt muaj.
Niveli i ult i prurjeve ka uar n rnie t shpejt t nivelit t ujit n basenin e Fierzs, me 5 metra brenda nj muaji, duke shnuar nj kuot prej 290.4 metra.

Enti thot se po monitoron gjendjen n kaskad pr t br t mundur menaxhimin optimal t saj, duke garantuar furnizimin me energji elektrike t konsumatorve tarifor, n nj koh q shnon pikun e konsumit t energjis nga ana e qytetarve.

OSHEE ka importuar gjat korrikut rreth 35% t nevojs s konsumatorve fundor pr furnizimin me energji, ndrsa pjesa tjetr sht plotsuar nga prodhimi i KESH-it. Por, ajo q shqetson ekspertt sht situata n vazhdim, veanrisht prgjat muajit gusht, q parashikohet t jet nj muaj m i that sesa korriku.

Lexoni dhe kete

11,493 BIZNESE TE VOGLA KALUAN NE TVSH, PA KOSTO

Administrata tatimore njofton se kalimi i biznesit të vogël në skemën e TVSH-së është një …