OMICRON DHE VIROZAT TEK FEMIJET NE LEZHE

Prindërit duhet të shtojnë kujdesin ndaj fëmijeve të sëmure në këtë periudha virozash dhe të virusit omicron.

Ky është apeli i mjekut pediater në Lezhë Mark Marku, sipas të cilit të sëmuret duhet të vetë-izolohen si e vetmja mënyre për të shmangur përhapjen e sëmundjes në komunitet.

Sipas mjekut pediater testi i shpejtë nuk është shumë efikas ndaj omicronit dhe rekomandohet testi PCR si e vetmja mënyre për të zbuluar sa më shpejte sëmundjen.

Që prej fillinit të muajit janar numri i fëmijëve të prekur nga virozat dhe varianti i ri i virusit omicron ka ardhur gjithnjë në rritje në Lezhë dhe kjo situatë pritet të jetë prezente deri në fund të muajit shkurt.

Lexoni dhe kete

LUMI DRIN “MBULOHET” NGA PESHQ TE NGORDHUR

Kjo ishte pamja e Lumit Drin në Lezhë këtë të merkure. Peshq te ngordhur kanë …