Thursday , 27 January 2022

PASHKET, KISHAT HAPIN DYERT PER BESIMTARET

Në vigjilje të festës së pashkës, kishat në Lezhë kanë hapur dyert për besimtaret.

Pavavarësisht pandemisë COVID-19, të shumtë ishin besimtaret katolik të cilët ju drejtuan paraditen e së shtunës katedrales së “Shën Nikollit” për bekimin e ushqimeve, që konsumohen mëngjesit e të dieles së pashkës.

Përgatitjet për festen i kanë nisur prej ditësh dhe me gëzim besimtaret presin lajmin krishti u ringjall. Besimtaret percjellin mesazhet e tyre për këtë festë të shënuar në kalendarin kristjan.

Mesha e shenjtë e së shtunës fillon festimin e pashkës, ku drita e jetes jep lajmin e gëzueshem të triumfit të jetës mbi vdekjen me ringjalljen e jezu krishtit.

Lexoni dhe kete

PROTESTA E BANORËVE, REAGON OSHEE SHKODËR

Pas protestës së banorëve të Hotit të Ri ka reaguar edhe OSHEE rajoni Shkodër. Kryeinxhineria …