Friday , 3 February 2023

PELEGRINAZH NGA POETË DHE SHKRIMTARË TE VARRI I DOM NDRE ZADEJA

Shkrimtar nga e gjithë Shqipëria kanë marrë pjesë në pelegrinazh në shenjë nderimi dhe përkujtimi të Martiritë të fesë dhe të kulturës shqiptare Dom Ndre Zadeja.

Pelegrinazhi që bëhet për herë të parë në Shqipëri është organizuar nga Klubi i Poezisë Tirana ndërsa u mikpritën nga Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës dhe drejtuesi i saj. Rexhep Shahu organizatorë i këtij pelegrinazhi pranë varrit të Dom Ndre Zadej u shpreh se kemi të bëjmë me një figurë të jashtëzakonshme të poezisë…

Të pranishmit i përshënden edhe Zija Vukaj Kryetar i Shoqatës së Shkrimtarëve Shkodër dhe botuesi dhe studjuesi Frano Kulli…

Ky pelegrinazh me shkrimtarë shqiptare bëhet për herë të parë. Është i shtati në radhë pas nderimit që i është bere poetit të varur Havzi Nela, poetëve te pushkatuar Trifon Xhagjika, Vilson Blloshmi e Genc Leka, Gjergj Fishta, Et’hem Haxhiademi, Lef Nosi, Musine Kokalari.

Lexoni dhe kete

MARSHIM HOMAZH PER TRAGJEDINE E HIMARES NE SHENGJIN

Dioqeza e Rrëshenit në bashkëpunumim me organizata të Shoqërise Civile në Kurbin e Lezhë, u …