Monday , 25 October 2021

PERKUJTOHET TRAGJEDIA MALAZEZE NE SHENGJIN

400 persona emigrante malazez në kontinentin Amerikan, humben jeten me 6 janar të vitit 1916, pasi anija që po udhetonin ndeshi në një minë nën ujore dhe u fundos në afërsi të portit të Shëngjinit. Në përkujtim të kësaj tragjedia në Shëngjin u organizua një aktivitet përkujtimor ku të pranishem ishin autoritete malazeze e shqiptare si dhe pasërdhes të viktimave.

Ata hodhen kurore me lule në det, ndërsa auritetet e pranishme u shprehen se është e nevojshme ngritja e një përmendore në përkujtim të kësaj ngjarje. Emigrantet që u mbyten në det 3 milje larg Shëngjinit po vinin nga Amerika për të luftuar në Mal të Zi, ndërsa nga kjo ngjarje asnjeri prej tyre nuk arriti të shpëtoje.

Lexoni dhe kete

SHKODËR, 20 VIKTIMA NË 2 VITET E FUNDIT TË TRAFIKIMIT TË QËNIEVE NJERËZORE

Trafikimi i qënieve njerëzore vijon të jetë një fenomen shumë i përhapur në shoqërinë shqiptare. …