Monday , 17 January 2022

PERMBYTJET, FERMERET KERKOJNE VERIFIKIMIN E DEMEVE

Pasojat e përmbytjeve të janarit të këtij viti janë ende prezente në Fushen e Torovicës në Lezhë.

Qëndrimi i ujit për gati 20 ditë në kulturat bujqësore kë sjell dëme të shumta në këtë sektor. Gruri dhe jonxhi janë kalbur, ndërsa fermeret ankohen se askush nuk i ka verefikuar dëmet e shkaktuara nga përmbytjet.

Ata kërkojnë ndihmë nga shteti, pasi me këtë sektorin e bujqësisë e kanë të lidhur jetesen.

Reshjet e dendura të shiut të muajit janar përmbyten qindra hektarë tokë bujqësore në Fushen e Torovicës dhe Zadrimës në Lezhë, ndërsa fermeret i kanë humbur shpresat se mund të kompensohen për dëmet e shkaktuara.

Lexoni dhe kete

AVOKATET E LEZHES KUNDER HARTES SE RE GJYQESORE

Avokatet e Lezhës paralajmërojnë bojkot të punës nëse nuk do merren në konsideratë propozimet e …