PROJEKTI I FINANCUAR NGA BASHKIMI EUROPIAN PËR BASHKITË

Në Bashkinë Shkodër është prezantuar një projekt i financuar nga Bashkimi Europian, që i dedikohet 61 bashkive të Shqipërisë dhe ka për qëllim nxitjen e zbatimit të planeve dhe objektivave strategjike dhe zhvillimore të bashkive dhe forcimin e kapaciteteve vendore për menaxhimin e fondeve të BE-së.

Ndërsa, Orlando Fusco, menaxher i programit, tha se bashkitë duhet të konsultohen me komunitetin, ndërsa qeveria ka bashkëfinancim prandaj duhet bashkëpunim me të.

Fushat prioritare për thirrjen e parë për aplikime për grante janë: rehabilitimi dhe modernizimi i infrastrukturës dhe shërbimeve publike vendore, promovimi dhe mbështetja e zhvillimit ekonomik vendor të qëndrueshëm dhe gjithëpërfshirës dhe krijimi i vendeve të punës.

Lexoni dhe kete

LUMI DRIN “MBULOHET” NGA PESHQ TE NGORDHUR

Kjo ishte pamja e Lumit Drin në Lezhë këtë të merkure. Peshq te ngordhur kanë …