Tuesday , 26 October 2021

PUNIMET TEK MEMORIALI I SKENDERBEUT, NDIKIM NE TURIZEM

Punimet e nisura per restaurimin e vendvarrimit të Skëndërbeut në qytetin e Lezhës, kanë dhënë ndikim mjaft negativ për sezonin turistik.Të shumtë janë turistet që i drejtohen Lezhës për të vizituar këtë aset historik, por që e gjejnë të mbyllur përshkak të punimeve që po kryhen.Vizitoret thonë se punimet mund të ishin realizuar në një kohë tjeter, dhe jo në këtë periudhe.

Përgjegjësi i Trashegimisë Kulturore në Bashkinë Lezhë Paulin Zefi, thotë se punimet mund të ishin kryer më herët osë në përfundim të sezonit turistik, por sipas tijë e rëdësishme është që tashmë ky investim mjaft i domosdoshem po realizohet.

Vendvarrimi i Skëndërbeut në Lezhë do të qëndrojë i mbyllur deri në fundin e mujit dhjetor, peridhe kur të pritet të përfundojnë dhe punimet.

Lexoni dhe kete

“GISHTËZAT”, SHFAQJE PËR FËMIJË NË AMBIENT TË HAPUR

E kishin përgatitur shfaqjen që të jepet në teatrin “Migjeni”, një shfaqje për fëmijë, me …