Thursday , 23 February 2023

QKL per vitin 2014 ka leshuar 114 leje-liensimi

Mund t konsiderohet nj shifr relativisht e lart nse krahasohen leje-licensimet t vitit 2014 me ato te vitit 2013. Ne vitin 2014 jan lshuar 114 leje-licensimi, ndrsa pr vitin 2013 jan lshuar 53 leje-licensimi. Duke pare shifrat e ktyre dy viteve viti 2014 mund te cilsohet pozitv por duke e par q kjo shifer sht pr t gjith qarkun e Shkodres atehere numri nuk sht I lart.

N vitin 2014 numri I bizneseve t licensuar me leje-licensimi pran qndres kombtar t licensimit sht rritur me 115% nga viti 2013. Qndra kombtare e regjistrimi dhe ajo e licensimit q nga 2014 jan bashkuar n nj institucion t vetm n mnyre q t shmanget humbja e kohes nga njeri intitucion tek tjetri.

QKL-ja Ofron Shrbimetrajton procedurat e licencimit, autorizimit, lejeve, ndryshimit dhe revokimit sipas ligjit Pr licencat, autorizimet dhe lejet n Republikn e Shqipris, mban dhe administron Regjistrin Kombtar t Licencave e Lejeve, siguron qasje t thjesht e t leht t biznesit dhe publikut n informacionin mbi ligjet dhe rregulloret q administrojn licencat dhe lejet n Shqipri, si dhe mbi procesin e aplikimit, duke prfshir kriteret, dokumentet e nevojshme, procesin e shqyrtimit, afatet e vendimmarrijes, tarifat dhe pagesat,informon dhe kshillon krkuesit dhe publikun pr procedurat e licencimit, autorizimit e lejimit. Nderkoh q regjistri Kombtar i licensimit nuk prmban t dhna n lidhj m numrin e bizneseve t licensuar apo dhe me mbylljen e tyre.

Lexoni dhe kete

11,493 BIZNESE TE VOGLA KALUAN NE TVSH, PA KOSTO

Administrata tatimore njofton se kalimi i biznesit të vogël në skemën e TVSH-së është një …