Thursday , 23 February 2023

RRITJA E MIMIT TE NAFTES, QYTETARET: E PAPRANUESHME

mimi i nafts ka shnuar rritje ditt e fundit me 10 lek pr litr. N pikat e tregtimit te karburanteve, nj litr naft tregtohet me 167 lek, nga 157 lek q shitej m par.

Edhe benzina shitet m shtrenjt, me 168 lek. Kjo sht hera e tret q mimet me pakic t karburanteve rriten kt vit, pasi arritn n janar afr 150 lek si rrjedhoj e rnies s nafts n bursat ndrkombtare n 27 dollar pr fui. Kjo rritje sipas qytetareve eshte e papranueshme per shkak edhe situates se renduar ekonomike.

Aktort e tregut pohojn se dy jan arsyet e rritjes s mimeve. S pari shtrenjtimi i nafts n bursat ndrkombtare dhe s dyti, Bashkit kan filluar t arktojn taksn e rilicencimit t karburanteve. Kjo taks u shumfishua nga janari i ktij viti sipas nj vendimi t kshillit t ministrave. Tregtuesit paralajmruan q kjo taks do t reflektohej me 4-5 lek pr litr n cmimin final t naftes. Karburanti ne vendin tone vijon te shitet me shtrenjte se vendet fqinje.

Lexoni dhe kete

11,493 BIZNESE TE VOGLA KALUAN NE TVSH, PA KOSTO

Administrata tatimore njofton se kalimi i biznesit të vogël në skemën e TVSH-së është një …