Tuesday , 26 October 2021

SEZONI I RI ARTISTIK NE TEATRIN “MIGJENI”

Teatri ” Migjeni” Shkoder nis sezonin artistik shtator-dhjetor me nje opera Italo Shqiptare e cila vjen per spektatorin Shkodrane ne diten e Shenjterimit te Nene Terezes. Ndersa pas kesaj skena e Teatrit ” Migjeni” do jete e ngarkuar me aktivitete. Gjate nje konference per media drejtorja e ketij Teatri Rita Gjeka beri te ditur edhe repertorin artistik gjate ketyre kater muajve.

Gjithashtu Drejtoresha e teatrit Rita Gjeka u ndal edhe tek pjesmarrja ne festivale te ndryshme me shfaqjet e repertorit si ” Gomari i Babatasit” qe do shkoj ne festivalin ne Tirane si dhe ” Tartufi” ne Tetove. Ndersa u ndal edhe tek vendi ku do shfaqet “Gomari i Babatasit”.

Per shkak te numerit te larte te shfaqjeve, barra me e madhe e punes per zevendesimin e skenes bie mbi punonjesit e teatrit. Gjate ketyre kater muajve ne Teatrin ” Migjeni” do jene pjese edhe regjisor me emer ne arenen nderkombetare si Dino Mustafiq nga Sarajeva apo edhe Aloise Gale nga Austria.

Lexoni dhe kete

“GISHTËZAT”, SHFAQJE PËR FËMIJË NË AMBIENT TË HAPUR

E kishin përgatitur shfaqjen që të jepet në teatrin “Migjeni”, një shfaqje për fëmijë, me …