Thursday , 23 February 2023

“TE TAKOHEMI PER NJE LIBER” NE MEDRESEN “HAXHI SHEH SHAMIA”

Fushata Kombetare e Leximit “Te takohemi per nje liber” eshte zhvendosur kete te marte ne medresen “Haxhi Sheh Shamia” dega e vajzave ne qytetin e Shkodres. Nxeneset e kesaj shkolle lexuan dhe paraqiten vepra te ndryshme te autoreve shqiptare dhe te huaj. Per drejtoren e Drejtorise Rajonale Kombetare te Kultures Shkoder, Majlinda Laçaj, kjo eshte nje nisem e rendesishem qe do te vijoje edhe ne 2018, ndersa nxenesit jane motivuar me shume per tu afruar me librin.

Ndersa, rreth ketij aktiviteti foli edhe mesuesja e gjuhe- letersise e medreses, e cila vleresoi keto takime dhe e konsideroi librin si nje thesar.

Aktivitete te tilla ndergjegjesues kane nisur prej disa javesh ne te gjithe vendin, me qellim afrimin e te rinjve me librin.

Lexoni dhe kete

FESTIVALI LULEBORË NË EDICIONIN E 6-të

Në moderimin e shkodranit të natyralizuar Enkel Demi dhe këngëtarës së mirënjohur shkodrane Rosela Gjylbegu …