Thursday , 23 February 2023

TURIZMI KULTUROR NË SHKODËR DREJT ZEROS

Një nga sitet më atraktive turistike sic është Kalaj Rozafa e Shkodrës, këtë vit është thuajse e boshatisu. Të vetmit turist që takuam janë një cift nga Kroacia…

“ Unë vij në Shkodër shumë herë dhe këtu më pëlqen cdo gjë, ndërsa qytetet që më së shumti më pëlqejn janë Shkodra dhe Berati. Në Shkodër më pëlqen natyra dhe cdo gjë rreth saj, është një vend fantastic. Ndërsa në kala më pëlqen cdo gjë.

Kjo është një situatë e vështirë, ndërsa për turistët nga Kroacia është e lehtë të hyjnë e të dalin nga vendi ynë si shkak I situatës së Pandemisë së COVID 19-të. Ndërsa për përgjegjësine  Muzeut të Kalsë Rozafa Ndriçim Mlika situata është e vështirë pasi ka mbi 90% visitor më pak se një vit më parë….

Një vit më parë në këtë kështjellë ndër më të mëdhat në evropë dhe më e madhja në Ballkan është shenuar një numër record vizitorësh prejk 95 mijë të yillë, ndërsa këtë vit situata është shumë e vështirë të radhë janë ata që e vizitojnë kështjellën dhe të mësojnë për historinë e saj.

Lexoni dhe kete

PROGRAMI I BONUSIT TË RIJETËSIMIT NË SHKODËR

Shkodra ishte ndalesa e radhës e ministres së kulturës, Elva Margariti, për të folur për …